Cremós de mascarpone amb coulis de cireres i festucs
Ens trobem en plena temporada de cireres, i com cada any, a Caldes de Montbui, del 10 de Juny al 10 de Juliol tenim les jornades gastronòmiques de les cireres.
La recepta d’avui, dedicada a aquesta fruita, és molt similar a la publicada fa uns dies de Gots de cheescake amb nabius i crumble. Les variacions estan en la quantitat de nata, doncs he trobat que amb una mica més queda molt més cremós i amb el crumble, que està fet amb pols de festuc enlloc de la típica ametlla molta.
Si teniu convidats i no sabíeu què fer de postres, ja teniu la sol.lució!
Ingredients per a 4 persones
250 grs de formatge mascarpone
80 grs de nata muntada
25 grs de sucre
250 grs de cireres
60 ml d’aigua
50 grs de sucre
El suc de mitja llimona
50 g de farina
50 g de pols de festuc
50 g de mantega
25 g de sucre
1 pessic de sal
Elaboració
- Començarem fent el coulis; desossarem les cireres, les posarem en un cassó amb l’aigua, el suc de mitja llimona i 50 grs de sucre. En el moment que comenci a bullir, ho deixarem 10 o 12 minuts a foc lent. Ho triturarem i ho deixarem refredar.
- Per fer el crumble, en un bol posarem la farina, la la pols de festuc, el sucre, un pessic de sal i la mantega molt freda. Ho esmicolarem amb els dits i ho reservarem 20 minuts al congeladori.
- Seguidament ho traurem, rascarem amb una forquilla i ho enfornarem sobre paper de forn a 200º fins que sigui ros.
- Barrejarem el mascarpone amb la nata montada i el sucre i ho guardarem a la nevera.
- Al moment de montar els postres posarem una mica de crumble de festucs al fons, després una mica de formatge, una mica de coulis de ciresres i ho decorarem amb una mica més de crumble i un trosset de cirera.