Cremós de mascarpone amb coulis de figues i crumble de macadàmia
Avui per dinar, una altra versió d’aquest postre, però aquesta vegada, aprofitant que n’és temporada, amb coulis de figues, i el crumble amb pols de nous de macàdamia.
Si voleu veure altres versions d’aquest postre podeu entrar a Gots de cheescake amb nabius i crumble i a Cremós de mascarpone, coulis de cireres i festucs
Ingredients per a 4 persones
250 grs de formatge mascarpone
80 grs de nata muntada
25 grs de sucre
250 grs de figues coll de dama
60 ml d’aigua
50 grs de sucre
El suc de mitja llimona
50 g de farina
50 g de pols de nous de macadàmia crues
50 g de mantega
25 g de sucre
1 pessic de sal
Elaboració
- Començarem fent el coulis; pelarem les figues, les posarem en un cassó amb l’aigua, el suc de mitja llimona i 50 grs de sucre. En el moment que comenci a bullir, ho deixarem 10 o 12 minuts a foc lent. Ho triturarem i ho deixarem refredar.
- Per fer el crumble, en un bol posarem la farina, la pols de nous de macadàmia, el sucre, un pessic de sal i la mantega molt freda. Ho esmicolarem amb els dits i ho reservarem 20 minuts al congelador.
- Seguidament ho treurem, rascarem amb una forquilla i ho enfornarem sobre paper de forn a 200º fins que sigui ros.
- Barrejarem el mascarpone amb la nata montada i el sucre i ho guardarem a la nevera.
- Al moment de montar els postres posarem una mica de crumble de macadàmia al fons, després una mica de formatge, una mica de coulis de figues i ho decorarem amb una mica més de crumble i un quart de figa.