Creps de sègol amb brie, pernil ibèric i figues
Les creps son una opció ideal per dinars o sopars informals. Fàcils i ràpides de fer; les podeu farcir amb el que més us agradi, ja siguin en versió dolça o salada.
Aquesta vegada, he fet una massa per creps salades amb una farina de sègol, i les he farcit amb unes figues coll de dama, formatge brie i pernil ibèric; una combinació que a mi m’encanta. De tota manera, si sou més de dolç, podeu llegir la recepta de les Creps de xocolata i nous que vaig publicar fa unes setmanes.
Tot i que aquestes creps les he fet amb farina de sègol, podeu fer servir farina blanca o la que vosaltres volgueu. Les proporcions, variaran una mica, ja que amb la farina de sègol vaig haver d’afegir una mica més de llet per aconseguir la textura que volia.
Per fer les creps, haureu de fer servir una paella ampla o bé una crepera; jo les faig amb una crepera de la marca Staub de Zwilling Henckel. És de ferro colat, un material que difon la calor per tota la superficie i fa que la cocció de les creps sigui uniforme.
Aquí us en deixo la recepta.
Ingredients
400 ml de llet de civada ecològica
250 g de farina de sègol ecològica
2 ous ecològics
1 pessic de sal
Per al farcit
Figues coll de dama
Formatge brie
Pernil ibèric
Elaboració
- En un bol posem la llet, la farina, els ous, i la sal i ho barregem amb una batedora.
- Guardem la massa a la nevera durant un mínim de 30’. Jo la vaig fer la nit anterior.
- Posem la crepera al foc amb una mica de mantega, aboquem un cullerot de massa, escampem per tota la base, esperem a que sigui cuita per un costat i amb una espàtula li donem la volta. Deixem que es faci per l’altra costat un parell de minuts i la retirem.
- Repetim el procés fins que acabem tota la massa de les creps.
- A l’hora de servir-la, posem una mica de formatge brie, uns tallets de pernil ibèric i les figues tallades a grills. Dobleguem la crep, l’escalfem una mica a la crepera i ja la podrem servir.