Creps de xocolata i nous - Pa amb vi i sucre
Les creps son una massa fina feta habitualment a base de llet, ous, mantega, farina, i sucre i és una de les masses més fàcils de fer. Un cop tenim la massa n’aboquem un cullerot a una paella ampla o bé una crepera, la repartim per tota la base donant forma de disc i la cuinem primer per un costat i després per l’altra.
creps, xocolata, nous
16930
post-template-default,single,single-post,postid-16930,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Creps de xocolata i nous

Les creps son una massa fina feta habitualment a base de llet, ous, mantega, farina, i sucre, i és una de les masses més fàcils de fer. Un cop tenim la massa n’aboquem un cullerot a una paella ampla o bé a una crepera, la repartim per tota la base donant forma de disc i la cuinem primer per un costat i després per l’altra.

Son originàries de la Bretanya francesa i s’acostumen a acompanyar de xocolata, nata muntada, melmelada, compota… tot i que també hi ha la versió salada, de la qual tinc pensada publicar una altra recepta més endavant.

Com son tan fàcils de fer, resulten ideals per qualsevol moment, ja sigui per esmorzar, berenar o de postres.

Jo he fet servir la fantàstica crepera Staub de Zwilling Henckel. Una paella especial per fer creps de ferro colat, un material que distribueix la calor per tota la superficie i fa que la cocció de les creps sigui uniforme. La crepera ve acompanyada d’un repartidor de fusta i d’una espàtula, el que fa que sigui molt fàcil donar la volta a les creps.

I així, què? Us animeu a fer-ne?

Ingredients

250 ml de llet

125 g de farina

2 ous

50 g de mantega

5 g de sucre

1 pessic de sal

Crema de cacao

Nous picades

Elaboració

  1. Fonem la mantega al microones o bany maria.
  2. En un bol posem la llet, la farina, els ous, la mantega, el sucre i la sal i ho barregem amb una batedora.
  3. Passem la massa per un col.lador i la guardem a la nevera durant un mínim de 30’
  4. Posem la crepera al foc amb una mica de mantega, aboquem un cullerot de massa, esperem a que sigui cuita per un costat, ho veureu perquè començarà a fer bombolles, i amb una espàtula li donem la volta. Ho acabem de coure un parell de minuts i la retirem.
  5. Repetim el procés fins que acabem tota la massa de les creps.
  6. A l’hora de servir-la, escampem crema de cacao, unes quantes nous picades i la dobleguem.

 

Etiquetes:
1Comentari
  • Rosa María Solá
    Publicat el 20:46h, 02 novembre Respon

    Les hi fet avui, molt bones , bonissimes,
    Gracies per la recepte

Publicar un comentari