Croissants - Pa amb vi i sucre
Aquestes vacances de Nadal, he pogut aprofitar per fer diferents receptes, algunes han quedat bé i d’altres no tant. Una de les que he fet i de la que estic força contenta del resultat, és la de la pasta fullada. Per ser la primera vegada, crec que me n’he sortit prou bé, i han sortit aquests croissants fantàstics. Realment fer pasta fullada a casa no és que sigui molt complicat, però si que porta feina i certa destresa. De tota manera, segur que la segona vegada em sortiran una mica millor, i la tercera, encara més. I és que d’això es tracta, quan t’agrada fer alguna cosa no et fa res repetir-la i si a més serveix per millorar, doncs fantàstic!
croissants
17286
post-template-default,single,single-post,postid-17286,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Croissants

Aquestes vacances de Nadal, he pogut aprofitar per fer diferents receptes, algunes han quedat bé i d’altres no tant. Una de les que he fet i de la que estic força contenta del resultat, és la de la pasta fullada. Per ser la primera vegada, crec que me n’he sortit prou bé, i han sortit aquests croissants fantàstics.

Realment fer pasta fullada a casa no és que sigui molt complicat, però si que porta feina i certa destresa. De tota manera, segur que la segona vegada em sortiran una mica millor, i la tercera, encara més. I és que d’això es tracta, quan t’agrada fer alguna cosa no et fa res repetir-la i si a més serveix per millorar, doncs fantàstic!

Com en d’altres receptes de brioixeria m’he basat en la recepta del llibre Brioxeria del Xavier Barriga.

Igualment, us deixo unes consideracions personals per si us animeu a fer-los a casa:

  1. Feu-la un dia que no tingueu pressa i carregueu-vos de paciència. La pasta fullada no és que sigui molt difícil de fer, però si que és molt laboriosa.
  2. Us recomano que penseu en quan voleu menjar els croissants i a partir d’aquí tireu enrere per veure quan hauríeu de començar a pastar. Jo els volia enfornar pel matí i poder fer les fotos, per tant, vaig començar a pastar el dia anterior després de dinar. Vaig fer els plecs i un cop fet l’últim plec vaig deixar la pasta tota la nit a la nevera. Em vaig llevar molt d’hora, els vaig donar forma i els vaig deixar llevar.
  3. L’aigua que incorporeu a la pasta ha de ser freda, per tant, tingueu la precaució de tenir-la a la nevera.
  4. Si no trobeu farina de mitja força la podeu fer amb 250 g de farina de força i 250 g de farina de rebosteria.
  5. Treballeu en un entorn fresc, és a dir, res de calefacció, o la mantega es desfarà i us començarà a sortir per la pasta. Si us passés, torneu a guardar la pasta a la nevera durant 15 o 30 minuts.
  6. Si un cop fet els triangles us sobra pasta, la torneu a ajuntar, l’estireu, la tapeu amb paper film i la guardeu al congel.lador. Aquesta pasta us servirà per fer una coca o bé una base de pizza per exemple.

 

Ingredients per a uns 15 croissants

500 g de farina de mitja força

10 g de sal

40 g de sucre

250 ml d’aigua

280 g de mantega

25 g de llevat premsat

Per pintar els croissants

1 ou

sal

Elaboració

  1. Al bol de la Kitchen Aid començarem a pastar la farina, el sucre, la sal i l’aigua.
  2. Un cop acabat el pastament hi afegirem el llevat desmenussat juntament amb una mica d’aigua. Ho continuarem amassant fins que la massa es desenganxi de les parets del bol.
  3. En formarem una bola, la taparem amb un drap de cuina i la deixarem reposar 30 minuts a temperatura ambient.
  4. Estirarem la massa amb un corró i en farem un rectangle, el taparem amb paper film i el guardarem a la nevera 2 hores.
  5. Posarem el bloc de mantega entre dos papers de cuina i amb el corró l’estirarem fins formar una placa que equivalgui a la meitat de la massa que teniu a la nevera. Un cop estirada, la tornarem a guardar a la nevera.
  6. Enfarinarem la taula de treball i hi posarem la pasta a sobre, posarem la placa de mantega al mig, i doblegarem la pasta a sobre de la mantega fins que quedi coberta.
  7. A partir d’aquí farem 3 plecs de la següent manera:
  8. Estirarem la pasta de full amb el corró horitzontalment fins obtenir un rectangle de 40 x 20.
  9. Dividirem mentalment la massa en tres parts. Doblegarem la part de l’esquerra a sobre de la del mig i tot seguit la de la dreta també cap al mig. Taparem la pasta amb paper film i la deixarem reposar 30 minuts a la nevera.
  10. Aquest pas el farem 2 vegades més. Us deixo aquest vídeo perquè veieu tot els passos.
  11. Després de l´últim plec, el repòs a la nevera haurà de ser d’1 hora com a mínim, o el podeu deixar tota la nit.
  12. Ara ja podreu formar les peces. Estirarem la pasta amb el corró fins que tingui ½ cm de gruix.
  13. Tallarem triangles de pasta de 9 cm de base per 26 de llargada i els donarem forma.
  14. Posarem els croissants en una safata per anar al forn deixant separació entre ells, doncs doblaran el volum.
  15. Els pintarem amb ou batut amb una mica de sal i els deixarem fermentar fins que hagin doblat el volum, uns 90 minuts aproximadament.
  16. Els tornarem a pintar amb ou batut amb sal i els enfornarem durant uns 17 minuts aproximadament a 190º.
  17. Els deixarem refredar en una reixeta.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari