Croquetes de carbassa i gorgonzola - Pa amb vi i sucre
Les croquetes son una de les millors opcions de cuina d’aprofitament que tenim, ja sigui per donar sortida a les sobres d’algun plat que hem cuinat o per acabar d’aprofitar aliments abans no se’ns facin malbé. Un dels productes protagonistes de la tardor és sense dubte la carbassa, i aprofitant un tros que quedaba a la nevera i una mica de formatge gorgonzola, vaig pensar en unes croquetes que havia tastat feia poc a un restaurant i que m’havien agradat moltíssim. Com veieu, aquestes croquetes de carbassa i gorgonzola podríem batejar-les com les croquetes de tardor, ideals per fer ara, congelar-ne unes quantes i gaudir-les per exemple com a aperitiu ara que s’acosten festes.
croquetes, carbassa, gorgonzola
17161
post-template-default,single,single-post,postid-17161,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Croquetes de carbassa i gorgonzola

Les croquetes son una de les opcions de cuina d’aprofitament que tenim, ja sigui per donar sortida a les sobres d’algun plat que hem cuinat o per acabar d’aprofitar aliments abans no se’ns facin malbé.

Un dels productes protagonistes de la tardor és sense dubte la carbassa, i aprofitant un tros que quedava a la nevera i una mica de formatge gorgonzola, vaig pensar en unes croquetes que havia tastat feia poc en un restaurant i que m’havien agradat moltíssim.

Com veieu, aquestes croquetes de carbassa i gorgonzola podríem batejar-les com les croquetes de tardor, ideals per fer ara, congelar-ne unes quantes i gaudir-les per exemple com a aperitiu ara que s’acosten festes.

Com en la resta de receptes de croquetes que tinc al blog, faig servir una recepta de la Carme Ruscalleda que per mi és infal.lible; i que a partir de la base vaig experimentant amb els ingredients i les proporcions.

Pensant en les properes!

Ingredients per unes 28 croquetes

1 porro

350 g de carbassa cuita al forn

90 g de formatge gorgonzola

½ l de llet

100 g de farina

50 g de maizena

3 rovells d’ou

Sal

Pebre

Nou moscada

3 clares

Pa ratllat

 

Elaboració

  1. En una cassola amb una mica d’oli sofregirem un porro tallat ben fi fins que ens quedi ben ros.
  2. Incorporarem la carbassa que haurem fet al forn i ho barrejarem bé.
  3. En un bol barrejarem amb un batedor la llet, la farina, la maizena, els 3 rovells, el formatge gorgonzola, la sal, el pebre i la nou moscada.
  4. Un cop ho tinguem tot ben barrejat ho abocarem a la cassola on tenim el porro i la carbassa i ho anirem remenant sense parar fins que la massa espesseixi, comenci a fer bombolles i es desenganxi de les parets.
  5. Abocarem la massa en una safata i la deixarem refredar.
  6. Un cop tinguem la massa freda, ja podrem començar a donar forma a les croquetes, passar-les per les clares o ou batut i per pa ratllat.
  7. Les fregirem en un cassó amb oli d’oliva i les posarem en paper absorbent perquè deixin anar l’excés d’oli.

 

Publicar un comentari