Croquetes de carbassa i gorgonzola
Les croquetes son una de les opcions de cuina d’aprofitament que tenim, ja sigui per donar sortida a les sobres d’algun plat que hem cuinat o per acabar d’aprofitar aliments abans no se’ns facin malbé.
Un dels productes protagonistes de la tardor és sense dubte la carbassa, i aprofitant un tros que quedava a la nevera i una mica de formatge gorgonzola, vaig pensar en unes croquetes que havia tastat feia poc en un restaurant i que m’havien agradat moltíssim.
Com veieu, aquestes croquetes de carbassa i gorgonzola podríem batejar-les com les croquetes de tardor, ideals per fer ara, congelar-ne unes quantes i gaudir-les per exemple com a aperitiu ara que s’acosten festes.
Com en la resta de receptes de croquetes que tinc al blog, faig servir una recepta de la Carme Ruscalleda que per mi és infal.lible; i que a partir de la base vaig experimentant amb els ingredients i les proporcions.
Pensant en les properes!
Ingredients per unes 28 croquetes
1 porro
350 g de carbassa cuita al forn
90 g de formatge gorgonzola
½ l de llet
100 g de farina
50 g de maizena
3 rovells d’ou
Sal
Pebre
Nou moscada
3 clares
Pa ratllat
Elaboració
- En una cassola amb una mica d’oli sofregirem un porro tallat ben fi fins que ens quedi ben ros.
- Incorporarem la carbassa que haurem fet al forn i ho barrejarem bé.
- En un bol barrejarem amb un batedor la llet, la farina, la maizena, els 3 rovells, el formatge gorgonzola, la sal, el pebre i la nou moscada.
- Un cop ho tinguem tot ben barrejat ho abocarem a la cassola on tenim el porro i la carbassa i ho anirem remenant sense parar fins que la massa espesseixi, comenci a fer bombolles i es desenganxi de les parets.
- Abocarem la massa en una safata i la deixarem refredar.
- Un cop tinguem la massa freda, ja podrem començar a donar forma a les croquetes, passar-les per les clares o ou batut i per pa ratllat.
- Les fregirem en un cassó amb oli d’oliva i les posarem en paper absorbent perquè deixin anar l’excés d’oli.