Croquetes de botifarra del perol i cireres
Feia dies que em ballava pel cap fer unes croquetes un pèl diferents.
Tenia clar que hi volia posar cireres, i se’m va encendre la llumeta quan vaig veure en una revista de cuina un plat de peix on combinaven botifarra negra amb cireres, pel que vaig pensar que podia substituir la botifarra negra per la de perol i fer-ne unes croquetes.
No se sap mai d’on pot surtir la inspiració!
Ingredients per a 4 persones
1 ceba
250 g de botifarra del perol
200 g de cireres
½ l de llet
100 g de farina
50 g de maicena
3 rovells d’ou
Sal
Pebre blanc
Nou moscada
3 clares
Pa ratllat
Oli
Pedro Ximenez
Mantega
Elaboració
- En una cassola amb una mica d’oli sofregirem una ceba tallada ben petita fins que ens quedi ben rossa.
- Mentre, desossarem les cireres i les posarem en un cassó amb una nou de mantega i una mica de Pedro Ximenez.
- Un cop tinguem la ceba ben rossa, hi afegirem la botifarra de perol, sense pell i desmenussada, i ho deixarem coure tot junt un parell de minuts. Llavors afegirem les cireres i ho barrejarem.
- En un bol barrejarem amb un batedor la llet, la farina, la maizena, els 3 rovells, la sal, el pebre blanca i la nou moscada.
- Un cop ho tinguem tot ben barrejat ho abocarem a la cassola on tenim el tall i ho anirem remenant sense parar fins que la massa espesseixi, comenci a fer bombolles i es desenganxi de les parets.
- Abocàrem la massa en una safata i la deixarem refredar.
- Un cop tinguem la massa feta, ja podem començar a donar forma a les croquetes, passar-les per les clares o ou batut i pel pa ratllat.
- Les fregirem en un cassó amb oli d’oliva i les posarem en paper absorben perquè deixin anar l’excés d’oli.