Croquetes de pollastre i roquefort
Avui fem cuina d’aprofitament: unes croquetes amb les restes del pollastre del caldo i una mica de roquefort que tenia a la nevera.
Bon cap de setmana!
Ingredients per a 4 persones
- 300 g de pollastre del caldo
- 100 g de roquefort
- 1 ceba de figueres
- 1/2l de llet
- 100 g de farina
- 50 g de maizena
- 3 rovells d’ou
- 3 clares d’ou
- Nou moscada
- Pebre blanc
- Sal
- Oli d’oliva
- Panko o pa ratllat
Elaboració
- En una cassola amb una mica d’oli sofregirem una ceba tallada ben petita fins que ens quedi ben rossa.
- Triturarem el pollastre i l’afegirem a la cassola on tenim la ceba sofregida. Ho courem tot junt un parell de minuts.
- En un bol barrejarem amb un batedor la llet, la farina, la maizena, els 3 rovells, el roquefort, la sal, el pebre i la nou moscada.
- Un cop ho tinguem tot ben barrejat ho abocarem a la cassola on tenim la ceba i el pollastre i ho anirem remenant sense parar fins que la massa espesseixi, comenci a fer bombolles i es desenganxi de les parets.
- Abocarem la massa en una safata i la deixarem refredar.
- Un cop tinguem la massa freda, ja podem començar a donar forma a les croquetes, passar-les per les clares batudes i pel panko.
- Les fregirem en un cassó amb oli d’oliva i les posarem en paper absorbent perquè deixin anar l’excés d’oli.