Crumble de cireres i carquinyolis de Caldes
Avui una altra recepta dedicada a la trobada gastroblocaire a Caldes de Monbui el 4 de Juny.
A més, com que han començat les Jornades Gastronòmiques de les cireres, la recepta d’avui serà una combinació espectacular:
Per un costat els carquinyolis de l’Espiga d’Or, i per l’altre unes boníssimes cireres de Caldes de Monbui, el poble que bull.
Ingredients per a 4 persones
250 g de cireres de Caldes de Montbui
50 ml Anís
100 g de carquinyolis de l’Espiga d’Or
100 g d’ametlla molta
100 g de sucre
100 g de mantega
Elaboració
- Preescalfem el forn a 180º.
- Comencem per netejar les cireres, en treurem la cua i el pinyol i les tallarem per la meitat. Les posarem en un recipient amb l’anís i les deixarem macerar tota la nit a la nevera.
- Posarem els carquinyolis a la picadora i en farem pols.
- Per fer el crumble, en un bol posarem la pols de carquinyolis, l’ametlla molta, el sucre i la mantega que ha d’estar ben freda. Ho anirem barrejant amb els dits, esmicolant, ens han de quedar grumolls.
- Agafem motlles individuals, hi posem una base de cireres i a sobre el crumble.
- Ho enfornem a 180º uns 20 minuts.