Crumble de poma i ratafia
De tant en tant, reviso les revistes del Cuina per veure si veig alguna recepta que em cridi l’atenció.
En uns d’aquestes revistes vaig trobar diferents receptes de crumble, de poma, de pera, ruibarbre… en fi, de varietats n’hi ha milers…
Per començar i mirant la fruita que tenia per casa, vaig probar de fer el de poma, donant-li un lleuger toc de ratafia.
És ideal per menjar tebi, i una molt bona opció per berenar les tardes d’hivern!
Ingredients per a unes 4 racions
100 g de sucre
100 g de farina
100 g d’ametlla molta
100 g de mantega
2 pomes
Ratafia
Elaboració
- Comencem pelant les poma i tallant-les a dauets petits, les posarem en un bol, les cobrirem amb un bon raig de ratafia i les deixarem macerar a la nevera fins l’endemà.
- Per fer el crumble, posarem en un bol la farina, el sucre, l’ametlla molta i la mantega freda i amb els dits ho anem barrejant i desfent de tal manera que ens quedin grumolls.
- Agafarem motlles individuals, hi posarem una base de poma i ho taparem amb la massa que hem fet del crumble.
- Ho enfornarem uns 20 minuts a 180º
- Es pot menjar tant tebi com fred.