Curd o Crema de mandarina - Pa amb vi i sucre
Coneixeu el “curd”? El curd és una crema d’origen britànic, habitualment feta amb llimona i coneguda com a “Lemon Curd”. És una alternativa a les melmelades i es pot fer servir per farcir pastissos o simplement per untar; tot i que jo us confesso que me la menjo directament a cullerades, ja que els sabors cítrics m’encanten. Aquesta crema la vaig descobrir gràcies a l’Anna de Retalls de Cuina, si no coneixeu el seu blog us recomano que el visiteu, ja que a més de moltes receptes boníssimes, trobareu informació d’esdeveniments gastronòmics. Aprofitant que és temporada, he fet un Curd de Mandarines, i us he de dir que és tant o més adictiu que el de llimona. Intentaré guardar-ne una mica per una altra recepta que tinc en ment, però no prometo res!
curd, crema, mandarina
17719
post-template-default,single,single-post,postid-17719,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Curd o Crema de mandarina

Coneixeu el “curd”? El curd és una crema d’origen britànic, habitualment feta amb llimona i coneguda com a “Lemon Curd. És una alternativa a les melmelades i es pot fer servir per farcir pastissos o simplement per untar; tot i que jo us confesso que me la menjo directament a cullerades, ja que els sabors cítrics m’encanten.

Aquesta crema la vaig descobrir gràcies a l’Anna de Retalls de Cuina, si no coneixeu el seu blog us recomano que el visiteu, ja que a més de moltes receptes boníssimes, trobareu informació d’esdeveniments gastronòmics.

Aprofitant que és temporada, he fet un Curd de Mandarines, i us he de dir que és tant o més addictiu que el de llimona. Intentaré guardar-ne una mica per una altra recepta que tinc en ment, però no prometo res!

 

Ingredients

2 ous mitjans

2 rovells d’ous

150 ml de suc de mandarina

1 cullerada de ratlladura de mandarina

100 g de sucre

1 pessic de sal

70 g de mantega

Elaboració

  1. Posarem aigua en una cassola i la posarem al foc, ja que farem la crema al bany maria.
  2. En un bol, barrejarem els ous sencers, els rovells d’ou, el suc de mandarina, la ratlladura, el sucre i sal.
  3. Quan estigui ben barrejat incoporarem la mantega tallada a daus.
  4. Posarem el bol al bany maria i anirem remenant fins que la crema espesseixi, aproximadament 15 o 20 minuts.
  5. Passarem la crema per un colador i la deixarem refredar tapada amb paper film de tal manera que toqui la crema, per evitar que faci crosta. Un cop freda la posarem a la nevera i ja en podreu gaudir.

 

Etiquetes:
2 Comentaris
  • Inhala
    Publicat el 17:43h, 07 març Respon

    Sònia, quina recepta tan xula, les fotos meravelloses! Una fortíssima abraçada, Equip INHALA.

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 19:29h, 07 març Respon

      Mil gràcies guapíssimes!!!!

      Una abraçada!

      Sònia

Publicar un comentari