Curd o Crema de mandarina
Coneixeu el “curd”? El curd és una crema d’origen britànic, habitualment feta amb llimona i coneguda com a “Lemon Curd”. És una alternativa a les melmelades i es pot fer servir per farcir pastissos o simplement per untar; tot i que jo us confesso que me la menjo directament a cullerades, ja que els sabors cítrics m’encanten.
Aquesta crema la vaig descobrir gràcies a l’Anna de Retalls de Cuina, si no coneixeu el seu blog us recomano que el visiteu, ja que a més de moltes receptes boníssimes, trobareu informació d’esdeveniments gastronòmics.
Aprofitant que és temporada, he fet un Curd de Mandarines, i us he de dir que és tant o més addictiu que el de llimona. Intentaré guardar-ne una mica per una altra recepta que tinc en ment, però no prometo res!
Ingredients
2 ous mitjans
2 rovells d’ous
150 ml de suc de mandarina
1 cullerada de ratlladura de mandarina
100 g de sucre
1 pessic de sal
70 g de mantega
Elaboració
- Posarem aigua en una cassola i la posarem al foc, ja que farem la crema al bany maria.
- En un bol, barrejarem els ous sencers, els rovells d’ou, el suc de mandarina, la ratlladura, el sucre i sal.
- Quan estigui ben barrejat incoporarem la mantega tallada a daus.
- Posarem el bol al bany maria i anirem remenant fins que la crema espesseixi, aproximadament 15 o 20 minuts.
- Passarem la crema per un colador i la deixarem refredar tapada amb paper film de tal manera que toqui la crema, per evitar que faci crosta. Un cop freda la posarem a la nevera i ja en podreu gaudir.
Inhala
Publicat el 17:43h, 07 marçSònia, quina recepta tan xula, les fotos meravelloses! Una fortíssima abraçada, Equip INHALA.
Sònia Berengueras
Publicat el 19:29h, 07 marçMil gràcies guapíssimes!!!!
Una abraçada!
Sònia