Descobrint l'Alcova i El Celler dels Joglars - Pa amb vi i sucre
Aquestes vacances hem pogut gaudir d’uns dies de relax a l’Hotel Rural l’Alcova, un hotel amb encant ubicat a una antiga casa senyorial del segle XIX al municipi de Montardit de Baix, al Pallars Sobirà.
Alcova, El Celler dels Joglars, turisme rural
16999
post-template-default,single,single-post,postid-16999,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Descobrint l’Alcova i El Celler dels Joglars

Aquestes vacances hem pogut gaudir d’uns dies de relax a l’Hotel Rural l’Alcova, un hotel amb encant ubicat a una antiga casa senyorial del segle XIX al municipi de Montardit de Baix, al Pallars Sobirà.

Un hotel preciós i de tracte familiar, on els propietaris, l’Eva Consuegra i el Joan Luque, ens han fet sentir com a casa.

Gaudeixen d’una situació privilegiada, doncs està situat en un entorn de gran bellesa, en plè Parc Natural de l’Alt Pirineu, i a pocs quilòmetres del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

Tot va començar al voltant de l’any 2000 quan el Joan va fer realitat el seu somni d’obrir un restaurant al Pirineu Lleidatà; El Celler dels Joglars, i va trobar aquesta casa senyorial que data de l’any 1877. Uns anys més tard, i amb l’ajuda de l’Eva, la seva dona, culminen la seva idea i obren l’Hotel Rural l’Alcova.

El Celler dels Joglars està situat a la planta baixa de la casa, i l’hotel n’ocupa les plantes superiors.

Començaré parlant de l’Hotel i després tornaré a parlar-vos del restaurant.

A la primera planta de la casa hi trobareu les zones comunes, el menjador dels esmorzars, un parell de sales d’estar on podreu relaxar-vos llegint, un petit spa i sala de fitness i una preciosa terrassa on gaudir dels vespres d’estiu.

A la segona planta hi ha ubicades les 8 habitacions de l’hotel.

Les habitacions, molt espaioses, totalment equipades, i decorades amb molt de mimo, deuen els seus noms a indrets característics del Pirineu LLeidatà, com per exemple: Amitges, Besiberri, Encantats, Peguera, Portarró, Ratera, Saboredo i Travessany.

Si us hi allotjeu, podreu assaborir un fantàstic esmorzar a base d’embotits i formatges de la comarca, truita de patates, pa de pessic casolà, bolleria, melmelades, cereals, fruita, sucs naturals, i un bon cafè que us farà l’Eva al moment.

Alcova-15

 

També ofereixen un servei de pícnic a base d’entrepà, fruita, barreta de cereals i aigua. Ideal si voleu fer alguna excursió i gaudir de la natura sense presses per arribar a dinar a un restaurant.

Però com us deia al començament, tot va començar amb el restaurant, ubicat on antigament hi havia hagut les quadres de la casa.

El Celler dels Joglars, capitanejat pel Joan, forma part del moviment Slow Food, un restaurant km0 on el que prima és el producte de temporada. El tipus de cuina que fan és una combinació entre cuina elaborada i cuina tradicional catalana; de fet, el seu lema és “l’evolució d’una cuina recuperada”.

El menjador és preciós, sembla ben bé que estiguis davant d’una obra de Gaudí.

Teniu l’opció de demanar a la carta o bé fer el menú de 19,80€ amb un parell d’entrants, un primer, un segon i postres; begudes no incloses. A destacar el pollastre “eco” rostit amb patates, mel i canyella; es desfeia a la boca.

Si voleu quelcom més informal, també teniu l’opció de fer un sopar a la fresca a la terrassa del restaurant i demanar unes tapes. Si us decidiu per aquesta opció, no deixeu de demanar les croquetes de ceps, son insuperables!

El tracte ha sigut immillorable i han aconseguit que marxéssim amb ganes de repetir ben aviat.

L’Eva i el Joan son d’aquelles parelles maques que han sabut impregnar cada racó de la casa amb la seva estima. Es nota que hi han posat una bona dosi d’hores de feina però també de carinyo i il.lusió.

Fins aviat!

Publicar un comentari