Duo de pasta filo
Avui tocava fer alguna cosa d’aperitiu, i com que tenia un paquet de pasta filo a la nevera, m’he decidit a fer uns paquetets amb dos farciments diferents.
La pasta filo funciona molt bé de cara a preparar aperitius; només cal anar variant els farcits.
Els d’avui, un amb verdures i formatge brie, i l’altre amb roquefort i nous!
Ingredients per a 4 persones
1 paquet de pasta filo
Espàrrecs
Carbassó
Xampinyons
Formatge Brie
Sal
Mantega
Formatge Roquefort
Nous
Elaboració
Per els paquetets de verdures
- Tallem a dauets petits els espàrrecs, el carbassó i els xampinyons i els saltejem a la paella amb una mica de sal. Reservem.
- Afagem la pasta filo i la tallem a la mida que volguem. Jo he fet uns quadrats d’uns 10 cm més o menys. Per cada paquet he fet servir 4 làmines. Agafem una làmina, la pintem amb mantega desfeta, col.loquem una altra làmina a sobre, la pintem amb mantega i així fins a completar amb les 4 làmines.
- Posem una mica de farcit al mig del quadrat, hi posem uns trossets de formatge brie i l’enrotllem. Finalment el tornem a pintar amb una mica més de mantega.
Per els paquetets de roquefort i nous
- Piquem una grapat de nous i hi afegim uns trossets de formatge roquefort, ho barregem amb una forquilla i ho reservem.
- Afagem la pasta filo i la tallem a la mida que volguem. Jo he fet uns quadrats d’uns 5 cm més o menys. Per cada paquet he fet servir 4 làmines. Agafem una làmina, la pintem amb mantega desfeta, col.loquem una altra làmina a sobre, la pintem amb mantega i així fins a completar amb les 4 làmines.
- Posem una mica del farcit que tenim reservat al mig del quadrat i l’enrotllem. Finalment el tornem a pintar amb una mica més de mantega.
- Ho enfornem a 180º fins que estiguin rossos.