Buñuelos de manzana y crema quemada
¿Empezamos el mes con unos postres muy dulces?
Esta receta de buñuelos la he sacado del nº 134 de la revista Cuina, pero variando los licores de la maceración y del rebozado, utilizando únicamente ratafia.
Ingredientes per 4 persones
4 manzanas Golden
500 ml de crema catalana
Harina
Azúcar
Aceite de oliva
Par la maceración
250 ml de ratafia
50 ml de azúcar
Piel de limón
Para la pasta de rebozar
3 huevos
250 ml de leche
200 g de harina
50 g de azúcar
1 pizca de sal
½ copa de ratafia
Elaboració
- D’entrada farem un almíbar amb la ratafia, el sucre i la pell de llimona. Cobrirem la poma que haurem pelat i tallat a rodanxes de ½ cm. Ho deixarem macerar 8 hores.
- Passat aquest temps, retirarem les rodanxes de poma i les passarem per farina i per la pasta d’arrebossar, que haurem fet barrejant tots els ingredients.
- Fregirem els bunyols en una paella amb oli calent fins que siguin ben daurats.
- Retirarem els bunyols i els posarem sobre paper absorbent.
- Seguidament, posarem una mica de crema catalana al damunt, una mica de sucre i ho cremarem amb un bufador.