Escudella de Nadal - Pa amb vi i sucre
Un dels plats més típics de la cuina catalana és l’escudella i carn d’olla; de fet aquest plat va sortir com a plat favorit dels catalans al concurs organitzat per la revista Cuina al mes d’Octubre. A casa és tradició menjar-ne per dinar el dia de Nadal, com també el pollastre rostit amb prunes i orellanes. Com ja sabeu, fer el brou de Nadal vol dir passar-se hores a la cuina; per sort, avui en dia tenim brous envasats a qualsevol supermercat. Avui he probat l’escudella ecològica Can Garriga, una escudella d’alta qualitat i una molt bona opció si ens volem estalviar la feinada que porta fer el brou de Nadal a casa.
15620
post-template-default,single,single-post,postid-15620,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Escudella de Nadal

Un dels plats més típics de la cuina catalana és l’escudella i carn d’olla; de fet aquest plat va sortir com a plat favorit dels catalans al concurs organitzat per la revista Cuina al mes d’Octubre.

A casa és tradició menjar-ne per dinar el dia de Nadal, com també el pollastre rostit amb prunes i orellanes.

Com ja sabeu, fer el brou de Nadal vol dir passar-se hores a la cuina; per sort, avui en dia tenim brous envasats a qualsevol supermercat.

Avui he probat l’escudella ecològica Can Garriga, una escudella d’alta qualitat i una molt bona opció si ens volem estalviar la feinada que porta fer el brou de Nadal a casa.

Ingredients per 2 persones

1 l d’escudella ecològica Can Garriga

Galets grossos

250 grs de carn picada (meitat porc, meitat vedella)

1 ou

Julivert

1 gra d’all

Sal

Pebre negre

Pa ratllat

Farina

Elaboració

  1. Comencem preparant la pilota: barrejarem la carn picada amb un ou, un gra d’all picat , una mica de julivert, sal i pebre negre.
  2. Hi afegirem un parell de cullerades de pa ratllat, i barrejarem fins que la massa ens quedi lligada.
  3. Posarem la pilota en una màniga pastissera i farcirem els galets. Els segellarem amb una mica de farina per evitar que s’escapi la carn al bullir la pasta.
  4. Posarem al foc una olla amb aigua i sal, quan arrenqui el bull hi posarem els galets, que els deixarem bullir uns 20 minuts. Aquest pas el farem per evitar que els galets se’ns beguin tota l’escudella.
  5. Mentre, en una altra olla, posarem l’escudella i la farem bullir. Passats els 20 minuts de cocció dels galets, els traurem i els afegirem a l’escudella, els deixarem bullir 5 o 10 minuts més.
  6. Parem el foc i ja podrem gaudir d’una bona escudella amb galets i pilota.

 

Publicar un comentari