Escudella de Nadal
Un dels plats més típics de la cuina catalana és l’escudella i carn d’olla; de fet aquest plat va sortir com a plat favorit dels catalans al concurs organitzat per la revista Cuina al mes d’Octubre.
A casa és tradició menjar-ne per dinar el dia de Nadal, com també el pollastre rostit amb prunes i orellanes.
Com ja sabeu, fer el brou de Nadal vol dir passar-se hores a la cuina; per sort, avui en dia tenim brous envasats a qualsevol supermercat.
Avui he probat l’escudella ecològica Can Garriga, una escudella d’alta qualitat i una molt bona opció si ens volem estalviar la feinada que porta fer el brou de Nadal a casa.
Ingredients per 2 persones
1 l d’escudella ecològica Can Garriga
Galets grossos
250 grs de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
1 ou
Julivert
1 gra d’all
Sal
Pebre negre
Pa ratllat
Farina
Elaboració
- Comencem preparant la pilota: barrejarem la carn picada amb un ou, un gra d’all picat , una mica de julivert, sal i pebre negre.
- Hi afegirem un parell de cullerades de pa ratllat, i barrejarem fins que la massa ens quedi lligada.
- Posarem la pilota en una màniga pastissera i farcirem els galets. Els segellarem amb una mica de farina per evitar que s’escapi la carn al bullir la pasta.
- Posarem al foc una olla amb aigua i sal, quan arrenqui el bull hi posarem els galets, que els deixarem bullir uns 20 minuts. Aquest pas el farem per evitar que els galets se’ns beguin tota l’escudella.
- Mentre, en una altra olla, posarem l’escudella i la farem bullir. Passats els 20 minuts de cocció dels galets, els traurem i els afegirem a l’escudella, els deixarem bullir 5 o 10 minuts més.
- Parem el foc i ja podrem gaudir d’una bona escudella amb galets i pilota.