Estrelles de pa amb llavors de rosella - Pa amb vi i sucre
Una de les coses que he fet aquestes vacances de Nadal ha sigut aprofitar per treure la pols al llibre Panes de Richard Bertinet i repassar-ne les fantàstiques receptes que hi ha. La primera recepta que vaig fer d’aquest llibre va ser la Fougasse; però pensant en les festes de Nadal, volia fer un pa en format mini una mica diferent, i mireu per on l’he trobat en aquestes estrelles de pa de amb llavors de rosella. No és una recepta complicada, però si que cal una mica de paciència a l’hora de fer la forma d’estrella. Ara bé, la feina queda compensada amb l’aroma que deixa el pa acabat de fer a casa. Us animeu a fer-les?
pa, bertinet
17621
post-template-default,single,single-post,postid-17621,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Estrelles de pa amb llavors de rosella

Una de les coses que he fet aquestes vacances de Nadal ha sigut aprofitar per treure la pols al llibre Panes de Richard Bertinet i repassar-ne les fantàstiques receptes que hi ha.

La primera recepta que vaig fer d’aquest llibre va ser la Fougasse; però pensant en les festes de Nadal, volia fer un pa en format mini una mica diferent, i mireu per on l’he trobat en aquestes estrelles de pa de amb llavors de rosella.

No és una recepta complicada, però si que cal una mica de paciència a l’hora de fer la forma d’estrella. Ara bé, la feina queda compensada amb l’aroma que deixa el pa acabat de fer a casa.

Us animeu a fer-les?

Ingredients

300 g de farina integral de força (jo he fet servir farina de sègol)

200 g de farina de força

10 g de llevat fresc

10 g de sal

350 g d’aigua

50 g de llavors de rosella

Elaboració

 

  1. Posarem les farines al bol de la Kitchen Aid, incorporarem el llevat i el fregarem amb la farina.
  2. Afegirem la sal i l’aigua i amassarem a velocitat lenta durant 2 minuts. Pujarem un punt la velocitat i seguirem amassant durant 6 o 7 minuts, fins que tinguem una massa llisa i elàstica.
  3. Retirarem la massa del bol, en farem una bola, la taparem amb un drap de cuina i la deixarem reposar durant 1 hora o fins que hagi doblat el seu volum.
  4. Dividirem la massa en 12 peces de 70 g aproximadament i en farem boles. Les taparem amb el drap de cuina i les deixarem reposar 5 minuts.
  5. Posarem una mica d’aigua en un plat i les llavors de rosella en un altre.
  6. Aplanarem una mica els panets amb la ma, passarem la superficie per l’aigua i després per les llavors de rosella.
  7. Deixarem els panets amb el costat de les llavors cara amunt i els aplanarem una mica amb la ma.
  8. Amb una rasqueta farem un tall al centre de la massa, sense arribar als extrems del panet. Després farem dos talls més en diagonal, de forma que els tres talls formin una estrella.
  9. Aixecarem el panet amb els dits i donarem la volta de dalt a baix, de manera que les puntes de les estrelles mirin cap amunt i a l’exterior.
  10. Posarem les estrelles en una safata per anar al forn, les taparem amb un drap de cuina i les deixarem llevar 45 minuts o fins que hagin doblat el seu volum.
  11. Les enfornarem durant 10 o 12 minuts a 250º. Les retirarem del forn i les deixarem refredar sobre una reixeta.

 

Etiquetes:
2 Comentaris
  • VIQUI
    Publicat el 17:22h, 02 gener Respon

    Ha de ser molt bo, i és molt original !!!

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 21:56h, 02 gener Respon

      Si que ho son! I molt vistoses a taula!

Publicar un comentari