Faves amb sipiones i gambes - Pa amb vi i sucre
Estem en plena temporada de faves i a casa ja hem collit les primeres. Trobo que és un privilegi avui en dia tenir una mica d’hort i poder collir les teves pròpies verdures. Per això, amb més motiu no podia faltar una recepta amb aquesta lleguminosa. Ja sabem que la recepta més coneguda amb faves son les faves ofegades o faves a la catalana, un plat que sovint fem a casa, quan n’és temporada. Però com que m’agrada variar una mica, les primeres que hem collit les he fet amb sipiones i gambes. A veure què us sembla!
faves, sipiones, gambes
17405
post-template-default,single,single-post,postid-17405,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Faves amb sipiones i gambes

Estem en plena temporada de faves i a casa ja hem collit les primeres. Trobo que és un privilegi avui en dia tenir una mica d’hort i poder collir les teves pròpies verdures. Per això, amb més motiu no podia faltar una recepta amb aquesta lleguminosa.

Ja sabem que la recepta més coneguda amb faves son les faves ofegades o faves a la catalana, un plat que sovint fem a casa, quan n’és temporada. Però com que m’agrada variar una mica, les primeres que hem collit les he fet amb sipiones i gambes. A veure què us sembla!

 

Ingredients

4000 g de faves desgranades

3 o 4 alls tendres

350 g de sipiones

6 gambes

Sal

Julivert

Vermut blanc sec

Aigua

 

Elaboració

  1. Posarem a bullir les faves degranades fins que siguin toves; uns 15 minuts aproximadament. Jo he triat les faves més aviat petites.
  2. Un cop estiguin cuites les escorrerem i les reservarem.
  3. En una cassola amb un xic d’oli, saltarem les gambes un parell de minuts, i les reservarem.
  4. A la mateixa cassola posarem els alls tendres tallats a rodelles ben fines i les sipiones, i ho saltarem tot junt.
  5. Afegirem un raig de vermut, deixarem que evapori una mica i hi incorporarem les faves i les gambes pelades.
  6. Rectificarem de sal i hi posarem una mica de julivert picat.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari