Fideus de mongeta tendra amb pernil i ou poché
Un dels propòsits que em vaig fer pel 2015 era menjar més verdura, ja que sempre m’ha costat moltíssim.
El tema està en preparar-la de forma divertida perquè entri millor per la vista….
Com per exemple aquests fideuets de mongeta tendra que he aconseguit fer amb un aparell molt senzill que podeu trobar a totes les botigues de menatge.
Qui diu que menjar verdura és avorrit?
Ingredients per a 2 persones
½ kg de mongeta tendra perona
Pernil ibèric
Aigua
Sal
1 ou per persona
Elaboració
- Un cop tinguem les mongetes netes, en tallarem les puntes i les laminarem a la juliana.
- Posarem una olla al foc amb aigua, un cop bulli hi tirarem un grapat de sal i les mongetes; les deixarem coure uns 8 – 10 minuts. Les treurem de seguida i les posarem en un bol amb aigua i gel per tallar la cocció. Les escorrem i reservem.
- En una paella sense gens d’oli, hi saltajem uns tallets de pernil ibèric, hi afegim la mongeta tendra i fem un parell de voltes i ho reservem.
- Per fer els ous escumats, agafarem paper film i en farem un quadrat, hi posarem un rajolí d’oli i hi trencarem l’ou. Agafarem les 4 puntes, ho tancarem fent un farcellet i el posarem en un cassó amb aigua bullint uns 5 minuts.
- A l’hora de servir el plat, col.locarem el saltejat de mongetes i pernil, i l’ou escumat a sobre.