Flam de nous i ratafia
Avui per postres flam de nous i ratafia; aquesta és una recepta que vaig veure fa molt de temps al cuines de TV3 i que avui després de temps sense fer-la he decidit recuperar-la i posar-la dins la llista dels meus preferits. És molt fàcil de fer, així que no teniu excusa!
Ingredients per 4-6 flams
1/ l de llet
6 ous
125 ml de ratafia
200 g de sucre
100 g de nous
Elaboració
- Per començar en un cassó posarem a escalfar la ratafia i la flamejarem fins que perdi tot l’alcohol. Ho retirarem del foc i la deixarem referedar.
- En un altre cassó farem el caramel amb 75 g de sucre i un parell de cullerades d’aigua.
- Mentres, en un bol posarem la llet, els ous, el sucre restant i les nous i ho triturarem. Finalment hi afegirem la ratafia i ho tornarem a triturar.
- En el motlle o motlles que volgueu fer servir hi posarem una mica de caramel i els omplirem amb la massa dels flams.
- Ho courem al bany maria a 200º durant 30 minuts aproximadament.