Focaccia amb olives negres i romaní - Pa amb vi i sucre
Aquesta focaccia amb olives negres i romaní és una recepta de l’Olga Vila; la vaig veure a les seves stories i val a dir que surt espectacular. Si voleu veure el pas a pas, us recomano que les mireu. No m’allargaré gaire en la introducció de la recepta, només us diré que al tractar-se d’una massa fermentada, vol el seu temps, i per tant paciència. Si us animeu a fer-la, penseu que haureu de començar un o dos dies abans. El millor de preparar-la a part de plaer de menjar-la és el moment en que el s’han d’enfonsar els dits a la massa tal com si féssiu un massatge.
focaccia, olives negres, romaní
18017
post-template-default,single,single-post,postid-18017,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Focaccia amb olives negres i romaní

Després d’un temps una mica desapareguda, avui publico una de les receptes que vaig fer durant confinament.
Aquesta focaccia amb olives negres i romaní és una recepta de l’Olga Vila; la vaig veure a les seves stories i val a dir que surt espectacular. Si voleu veure el pas a pas, us recomano que les mireu.

No m’allargaré gaire en la introducció de la recepta, només us diré que al tractar-se d’una massa fermentada, vol el seu temps, i per tant paciència. Si us animeu a fer-la, penseu que haureu de començar un o dos dies abans.

El millor de preparar-la a part del plaer de menjar-la és el moment en que el s’han d’enfonsar els dits a la massa tal com si féssiu un massatge.

Focaccia-3

Ingredients

Per el preferment (poolish)

320 g de farina panificable

360 g d’aigua

3 g de llevat fresc

Per la focaccia

340 g de farina panificable

180 g d’aigua

570 g de poolish

15 g de llevat fresc

90 g d’oli extra verge

Per decorar:

Olives negres

Romaní

Sal en escates

Focaccia-4

Elaboració

  1. Preparem el poolish el dia abans. En un bol desfem el llevat amb l’aigua, afegim la farina i remenem amb una espàtula. Tapem amb paper film i deixem reposar tota la nit fora de la nevera.
  2. L’endemà preparem la massa de la focaccia. En un bol posem el poolish, afegim l’aigua i el llevat i remenem bé. Incorporem la farina i l’oli i amb una ma amassem dins el bol durant uns 10 minuts aproximadament.
  3. Enfarinem la superficie on volguem treballar la focaccia. Aboquem la massa, en formem un rectangle, espolsem farina per sobre i ho deixem reposar 5 minuts.
  4. Estirem la massa per cada punta amb molt de compte, de tal manera que la doblem. En fem un plec com si fos un sobre, espolsem una mica de farina i la tapem amb paper film. Deixem reposar 30 minuts.
  5. Un cop hagin passat els 30 minuts repetim el procés i deixem reposar 30 minuts.
  6. Passats els 30 minuts repetim el procés i deixem reposar 1 hora.
  7. En total haurem fet 3 plecs.
  8. Agafem una safata per anar al forn, la folrem amb paper de forn i escampem oli i hi posem amb molt de compte la massa de la focaccia.
  9. Tornem a escampar oli per sobre i anem enfonsant els dits suaument per tota la massa. Deixem fermentar tota la nit a la nevera.
  10. L’endemà preescalfem el forn a 250º, i mentres treiem la focaccia 1 hora abans de la nevera perquè agafi temperatura. Tornem a escampar oli per sobre i tornem a enfonsar el dits per tota la massa. Decorem amb olives negres, romaní fresc i sal en escates.
  11. Baixem la temperatura a 230º i enfornem durant 10 minuts; un cop passats els 10 minuts girem la safata del forn i enfornem 10 minuts més aproximadament.
  12. Retirem del forn i la deixem refredar.

 

Focaccia-2

Etiquetes:

Publicar un comentari