Focaccia
Avui per primer cop he probat fet focaccia seguint la recepta del Daniel Jordà.
És molt fàcil de fer, i ha sortit boníssima, super flonja!
Ideal per sopars informals amb els amics, per menjar sola, o tallada pel mig i fer-ne un entrepà amb el que més us agradi, o per tallar-la a llesquetes i servir-la com a aperitiu ara que s’acosten festes, en fi, molt versátil com podeu veure.
Ingredients per a 3 focaccias
Per la massa
½ kg de farina de força
350 g d’aigua
40 g d’oli d’oliva
40 g de mantega a temperatura ambient
Sal
10 g de llevat fresc
1 culleradeta de romaní
½ culleradeta d’orenga
Per decorar
Oli aromatitzat
Aigua
Sal
Olives negres
Romaní
Tomàquets cherry
Orenga
Elaboració
- En bol barregem tots els ingredients fins que tinguem una massa elástica. Jo ho he fet amb la Kitchen Aid a velocitat baixa un 5 minuts.
- Posem una mica d’oli al marbre de la cuina, hi posem la massa i la deixem reposar tapada Durant 10’.
- Estirem la massa, fem un plegat ràpid i la deixem reposar 10’ més. En total ho haurem de fer 3 cops. Perquè us feu una idea us deixo aquest vídeo
- Repartim la massa en porcions, segons la mida que volgueu fer les focaccies. Jo amb aquesta quantitat he fe 3 focaccies d’uns 20×17.
- Agafem una porció, l’estirem i en fem un plec simple, la posem en un motlle apte pel forn, ho tapem amb un drap i la deixem llevar uns 40’.
- Farem una salmorra amb una part d’oli (jo he fet servir oli aromatitzat amb dos grans d’all, romaní i farigola), tres parts d’aigua i sal.
- Quan la focaccia hagi llegat, hi tirarem un raig d’aquesta salmorra, i amb els dits en farem petits clotets, d’aquesta manera aquesta barreja d’oli, aigua i sal impregnarà en la massa. Ara ja la podrem decorar al nostre gust, amb olives negres i romaní, i l’altra amb tomàquets cherry i orenga.
- Les enfornarem a 230º durant uns 15’ aproximadament.