Focaccia - Pa amb vi i sucre
Avui per primer cop he probat fet focaccia seguint la recepta del Daniel Jordà. És molt fàcil de fer, i ha sortit boníssima, super flonja! Ideal per sopars informals amb els amics, per menjar sola, o tallada pel mig i fer-ne un entrepà amb el que més us agradi, o per tallar-la a llesquetes i servir-la com a aperitiu ara que s’acosten festes, en fi, molt versátil com podeu veure.
15695
post-template-default,single,single-post,postid-15695,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Focaccia

Avui per primer cop he probat fet focaccia seguint la recepta del Daniel Jordà.

És molt fàcil de fer, i ha sortit boníssima, super flonja!

Ideal per sopars informals amb els amics, per menjar sola, o tallada pel mig i fer-ne un entrepà amb el que més us agradi, o per tallar-la a llesquetes i servir-la com a aperitiu ara que s’acosten festes, en fi, molt versátil com podeu veure.

Ingredients per a 3 focaccias

Per la massa

½ kg de farina de força

350 g d’aigua

40 g d’oli d’oliva

40 g de mantega a temperatura ambient

Sal

10 g de llevat fresc

1 culleradeta de romaní

½ culleradeta d’orenga

Per decorar

Oli aromatitzat

Aigua

Sal

Olives negres

Romaní

Tomàquets cherry

Orenga

Elaboració

  1. En bol barregem tots els ingredients fins que tinguem una massa elástica. Jo ho he fet amb la Kitchen Aid a velocitat baixa un 5 minuts.
  2. Posem una mica d’oli al marbre de la cuina, hi posem la massa i la deixem reposar tapada Durant 10’.
  3. Estirem la massa, fem un plegat ràpid i la deixem reposar 10’ més. En total ho haurem de fer 3 cops. Perquè us feu una idea us deixo aquest vídeo
  4. Repartim la massa en porcions, segons la mida que volgueu fer les focaccies. Jo amb aquesta quantitat he fe 3 focaccies d’uns 20×17.
  5. Agafem una porció, l’estirem i en fem un plec simple, la posem en un motlle apte pel forn, ho tapem amb un drap i la deixem llevar uns 40’.
  6. Farem una salmorra amb una part d’oli (jo he fet servir oli aromatitzat amb dos grans d’all, romaní i farigola), tres parts d’aigua i sal.
  7. Quan la focaccia hagi llegat, hi tirarem un raig d’aquesta salmorra, i amb els dits en farem petits clotets, d’aquesta manera aquesta barreja d’oli, aigua i sal impregnarà en la massa. Ara ja la podrem decorar al nostre gust, amb olives negres i romaní, i l’altra amb tomàquets cherry i orenga.
  8. Les enfornarem a 230º durant uns 15’ aproximadament.

Etiquetes:

Publicar un comentari