Fougasse - Pa amb vi i sucre
Ho confesso: sóc panarra, adicta al bon pa, m’agrada qualsevol varietat i en menjaria a tota hora, ja sigui amb embotit, xocolata o senzillament amb un raig d’un bon oli d’oliva. Avui us porto la recepta d’aquesta Fougasse del llibre Panes de Richard Bertinet. Em vaig decidir per la Fougasse perquè em va captivar la forma d’aquest pa, i perquè realment, és molt fàcil de fer, pel que si voleu començar a fer pa a casa, aquesta és una bona opció.
Fougasse, pa
17106
post-template-default,single,single-post,postid-17106,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Fougasse

Ho confesso: sóc panarra, adicta al bon pa, m’agrada qualsevol varietat i en menjaria a tota hora, ja sigui amb embotit, xocolata o senzillament amb un raig d’un bon oli d’oliva.

Avui us porto la recepta d’aquesta Fougasse del llibre Panes de Richard Bertinet. Em vaig decidir per la Fougasse perquè em va captivar la forma d’aquest pa, i perquè realment, és molt fàcil de fer, pel que si voleu començar a fer pa a casa, aquesta és una bona opció.

Feia tant de temps que no feia pa a casa que havia oblidat l’aroma embriagador que desprèn la massa, pel que intentaré fer-ne més sovint i anar penjant diferents receptes al blog.

Només us dic que al llibre Panes hi ha 5 masses diferents i 50 receptes. Ja estic pensant en la propera…

Ingredients per 2 fougasses grosses

½ Kg de farina de força

10 g de sal

350 g d’aigua (millor peseu-la)

10 g de llevat fresc

Elaboració

  1. En un bol posarem farina, i amb els dits fregarem el llevat fins que s’hagi integrat bé en la farina. Aleshores afegirem la sal, i després l’aigua.
  2. Si ho feu a mà, aguanteu el bol amb una mà i amb l’altra mà o amb l’ajuda d’una rasqueta de plàstic aneu barrejant tots els ingredients durant 2 o 3 minuts fins que la massa es comenci a formar.
  3. Després abocarem la massa sobre el marbre de la cuina i la treballarem fins que tinguem una massa homogènia i que es desenganxi de la superfície. Us deixo aquest vídeo on podreu veure el procés d’amassat.
  4. Si feu la massa amb un robot tipus Kitchen Aid, farem servir l’accessori ganxo. Posarem la farina al bol i la fregarem amb el llevat. Posarem la KA a la mínima velocitat, afegirem la sal i després l’aigua, barrejarem 2 minuts, aumentarem la velocitat un punt i barrejarem 6 o 7 minuts més fins que tinguem una massa llisa i elàstica.
  5. Un cop tinguem la massa, la retirarem del bol, en farem una bola i la guardarem en un bol lleugerament enfarinat. Taparem amb un drap de cotó i la deixarem reposar 1 hora aproximadament fins que hagi doblat el volum.
  6. Un cop la massa hagi reposat, posarem una mica de farina a la superfície de treball, i amb l’ajuda d’una rasqueta de plàstic abocarem la massa amb molt de compte.
  7. Amb l’ajuda d’una rasqueta dividirem la massa en dues peces lleugerament rectangulars.
  8. Les enfarinarem i amb l’ajuda de la rasqueta, farem un tall en diagonal al llarg del centre. Després farem 3 talls en diagonal a cada costat del tall central.
  9. Introduïrem els dits amb compte i obrirem els talls.
  10. Posarem la massa sobre una pala de fusta enfarinada i l’introduïrem al forn sobre una pedra d’enfornar calenta o sobre la safata del forn girada al revés. El forn l’heu de tenir preescalfat durant 1 hora a 250º.
  11. Introduïrem el pa, i amb un vaporitzador d’aigua ruixarem l’interior del forn abans de tancar la porta.
  12. Baixarem la temperatura a 230º y enfornarem durant 10 o 12 minuts fins que el pa agafi un color marró daurat.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari