Galetes de civada i xocolata
Aquestes galetes de civada i xocolata són de les més bones que he fet fins ara; de totes les receptes de galetes que he publicat, aquestes han passat a ser les meves preferides.
Les vaig fer fa un parell de setmanes, però fins avui no havia trobat el moment d’escriure’n la recepta.
És diumenge a la tarda mentre l’escric, des del sofà de casa i amb el portàtil a la falda, prenent un tè tot recordant l’aroma i sabor d’aquestes galetes, uff… ara m’ha creat una necessitat i n’hauré de tornar a fer ben aviat!
Ingredients
165 g de farina de rebosteria
130 g de flocs de civada
130 g de mantega a temperatura ambient
150 g de gotes de xocolata amb llet Simon Coll
160 g de panela
1 cullerada de xarop d’atzavara
1 ou
½ culleradeta de bicarbonat
½ culleradeta de canyella
½ culleradeta de sal
½ culleradeta de pasta concentrada de vainilla
Elaboració
- Per començar, barregeu la farina, els flocs de civada, el bicarbonat, la sal i la canyella. Reserveu-ho.
- Al bol de la Kitchen Aid barregeu la mantega amb la panela. Afegiu l’ou i seguiu batent fins que s’hagi integrat.
- Afegiu-hi la pasta de vainilla i el xarop d’atzavara.
- Afegiu els ingredients secs i seguiu barrejant fins obtenir una pasta homogènia,
- Incorporeu les gotes de xocolata i barregeu amb cura.
- Un cop tingueu la massa lligada, cobriu-la amb paper film i guardeu-la a la nevera durant 30 minuts.
- Preescalfeu el forn a 175 graus.
- Doneu forma a les galetes amb les mans o bé amb una cullera de servir gelats.
- Col.loqueu-les en una safata per anar al forn coberta amb paper de forn, i deixeu una separació d’uns 5 cm entre galeta i galeta.
- Decoreu-les amb unes gotes de xocolata i uns flocs de civada i enforneu-les durant 12 o 14 minuts.
- Deixeu-les refredar sobre una reixeta i un cop fredes guardeu-les en un pot hermètic.