Galette d'albercocs - Pa amb vi i sucre
Fa cosa d’un any que em vaig aficionar a fer galettes. Vaig començar amb la galette de figues, després amb la galette de pomes, i ara fa uns dies que vaig fer aquesta galette d’albercocs. Una de les coses que més m’agrada de fer galettes és l’aspecte rústic que tenen un cop enfornades, les fruites que hem posat deixen anar el seu suc, i això, combinat amb el cruixent de la massa, per mi, les fa adictives. Tot i que ara fa més mandra encendre el forn, us animo a fer-la, ja sigui amb albercocs o amb qualsevol altra fruita.
galette, albercocs
16919
post-template-default,single,single-post,postid-16919,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Galette d’albercocs

Fa cosa d’un any que em vaig aficionar a fer galettes. Vaig començar amb la galette de figues, després amb la galette de pomes, i ara fa uns dies que vaig fer aquesta galette d’albercocs.

Una de les coses que més m’agrada de fer galettes és l’aspecte rústic que tenen un cop enfornades, les fruites que hem posat deixen anar el seu suc, i això, combinat amb el cruixent de la massa, per mi, les fa adictives.

Tot i que ara fa més mandra encendre el forn, us animo a fer-la, ja sigui amb albercocs o amb qualsevol altra fruita.

 

Ingredients

Per la massa sucrée

250 g de farina de reposteria

100 g de sucre glaç

125 g de mantega

1 ou

Per el farcit

10 o 12 albercocs

2 cullerades de sucre

Festucs en granet

Elaboració

  1. Començarem preparant la massa sucrée: Treurem la mantega 20 minuts abans de la nevera i la tallarem a dauets. Necessitarem que tingui textura pomada. Barrejarem la mantega amb el sucre amb els dits; ens han de quedar grumolls. Afegirem la farina tamisada, la sal i l’ou batut. Ho seguirem barrejant amb els dits. No massa, just que ens quedi lligada. En farem una bola. L’embolicarem amb paper film i la guardarem a la nevera entre 30’ i 1 h.
  2. Tallarem els albercocs a quarts i els reservarem.
  3. Treurem la massa de la nevera i la posarem entre dos làmines de paper de forn. L’estirarem amb el corró fins que ens quedi un gruix de 3 mm aprox.
  4. Anirem posant els quarts d’albercoc sobre la massa, deixant un marge a les vores d’uns 2 cm.
  5. Doblegarem les vores cap el centre, i hi espolsarem sucre per sobre.
  6. Ho enfornarem a 180º uns 20 o 25 minuts, fins que quedi rossa.
  7. Uns minuts abans de parar el forn, hi posarem uns quants granets de festuc.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari