Galette de figues - Pa amb vi i sucre
Últimament veig moltes receptes i fotos de galettes a Facebook i Instagram, i tenia curiositat per fer-ne una. No és altra cosa que una tarta amb pasta sucrée farcida d’alguna fruita. De pasta sucrée trobareu vàries receptes, jo n’he probat dos, la primera va sortir molt bona, però se’m trencava, aquesta que us poso aquí m’ha anat molt millor. Us quedarà una tarta cruixent i molt dolça, encara que també depen de la fruita que hi poseu, la d’avui l’he fet amb figues i uns granets de festucs. La propera qui sap… poma, pera…?
galette, figues
15648
post-template-default,single,single-post,postid-15648,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Galette de figues

Últimament veig moltes receptes i fotos de galettes a Facebook i Instagram, i tenia curiositat per fer-ne una.

No és altra cosa que una tarta amb pasta sucrée farcida d’alguna fruita. De pasta sucrée trobareu vàries receptes, jo n’he probat dos, la primera va sortir molt bona, però se’m trencava, aquesta que us poso aquí m’ha anat molt millor.

Us quedarà una tarta cruixent i molt dolça, encara que també depen de la fruita que hi poseu, la d’avui l’he fet amb figues i uns granets de festucs. La propera qui sap… poma, pera…?

 

Ingredients per a 4 persones

Per la massa sucrée

250 g de farina de reposteria

100 g de sucré glaç

125 g de mantega

1 ou

Per el farcit

Figues

Festucs picats

Sucre

Elaboració

  1. Començarem preparant la massa sucrée: Treurem la mantega 20 minuts abans de la nevera i la tallarem a dauets. Necessitarem que tingui textura pomada. Barrejarem la mantega amb el sucre amb els dits, ens han de quedar grumolls. Afegirem la farina tamisada, la sal i l’ou batut. Ho seguirem barrejant amb els dits. No massa, just que ens quedi lligada. En farem una bola. L’embolicarem amb paper film i la guardarem a la nevera entre 30’ i 1 h.
  2. Tallarem les figues a quarts o a rodanxes.
  3. Treurem la massa de la nevera i la posarem entre dos làmines de paper de forn. L’estirarem amb el corró fins que ens quedi un gruix de 3 mm aprox.
  4. Anirem posant les figues deixant un marge a les vores d’uns 2 cm.
  5. Doblegarem les vores cap el centre, i hi espolsarem sucre per sobre.
  6. Ho enfornarem a 180º uns 20 o 25 minuts, fins que quedi rossa. Uns minuts abans hi posarem uns granets de festuc per sobre.

Etiquetes:

Publicar un comentari