Galette de figues
Últimament veig moltes receptes i fotos de galettes a Facebook i Instagram, i tenia curiositat per fer-ne una.
No és altra cosa que una tarta amb pasta sucrée farcida d’alguna fruita. De pasta sucrée trobareu vàries receptes, jo n’he probat dos, la primera va sortir molt bona, però se’m trencava, aquesta que us poso aquí m’ha anat molt millor.
Us quedarà una tarta cruixent i molt dolça, encara que també depen de la fruita que hi poseu, la d’avui l’he fet amb figues i uns granets de festucs. La propera qui sap… poma, pera…?
Ingredients per a 4 persones
Per la massa sucrée
250 g de farina de reposteria
100 g de sucré glaç
125 g de mantega
1 ou
Per el farcit
Figues
Festucs picats
Sucre
Elaboració
- Començarem preparant la massa sucrée: Treurem la mantega 20 minuts abans de la nevera i la tallarem a dauets. Necessitarem que tingui textura pomada. Barrejarem la mantega amb el sucre amb els dits, ens han de quedar grumolls. Afegirem la farina tamisada, la sal i l’ou batut. Ho seguirem barrejant amb els dits. No massa, just que ens quedi lligada. En farem una bola. L’embolicarem amb paper film i la guardarem a la nevera entre 30’ i 1 h.
- Tallarem les figues a quarts o a rodanxes.
- Treurem la massa de la nevera i la posarem entre dos làmines de paper de forn. L’estirarem amb el corró fins que ens quedi un gruix de 3 mm aprox.
- Anirem posant les figues deixant un marge a les vores d’uns 2 cm.
- Doblegarem les vores cap el centre, i hi espolsarem sucre per sobre.
- Ho enfornarem a 180º uns 20 o 25 minuts, fins que quedi rossa. Uns minuts abans hi posarem uns granets de festuc per sobre.