Galette de pomes - Pa amb vi i sucre
Des que vaig fer la galette de figues, que em vaig quedar amb les ganes de fer-ne una altra, però amb diferents tipus de fruita. Aquest matí, aprofitant que ahir vaig comprar pomes, he preparat les postres d’avui. Com ja us vaig comentar en la recepta de la galette de figues, no és altra cosa que una tarta amb pasta sucrée farcida d’alguna fruita. De pasta sucrée trobareu vàries receptes, jo n’he probat dos, la primera va sortir molt bona, però se’m trencava, aquesta que us poso aquí m’ha anat molt millor.
galette, pomes
15622
post-template-default,single,single-post,postid-15622,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Galette de poma destacada

Galette de pomes

Des que vaig fer la galette de figues, que em vaig quedar amb les ganes de fer-ne una altra, però amb diferents tipus de fruita.

Aquest matí, aprofitant que ahir vaig comprar pomes, he preparat les postres d’avui.

Com ja us vaig comentar en la recepta de la galette de figues, no és altra cosa que una tarta amb pasta sucrée farcida d’alguna fruita. De pasta sucrée trobareu vàries receptes, jo n’he probat dos, la primera va sortir molt bona, però se’m trencava, aquesta que us poso aquí m’ha anat molt millor.

Ingredients per a 4 persones

Per la massa sucrée

250 g de farina de reposteria

100 g de sucre glaç

125 g de mantega

1 ou

Per el farcit

2 pomes golden

2 cullerades de sucre

1 culleradeta de canyella en pols

Elaboració

  1. Començarem preparant la massa sucrée: Treurem la mantega 20 minuts abans de la nevera i la tallarem a dauets. Necessitarem que tingui textura pomada. Barrejarem la mantega amb el sucre amb els dits, ens han de quedar grumolls. Afegirem la farina tamisada, la sal i l’ou batut. Ho seguirem barrejant amb els dits. No massa, just que ens quedi lligada. En farem una bola. L’embolicarem amb paper film i la guardarem a la nevera entre 30’ i 1 h.
  2. Pelarem i tallarem les pomes a làmines, les posarem en un recipient i hi espolsarem un parell de cullerades de sucre que haurem barrejat amb la culleradeta de canyella.
  3. Treurem la massa de la nevera i la posarem entre dos làmines de paper de forn. L’estirarem amb el corró fins que ens quedi un gruix de 3 mm aprox.
  4. Anirem posant les làmines de poma deixant un marge a les vores d’uns 2 cm.
  5. Doblegarem les vores cap el centre, i hi espolsarem sucre per sobre.
  6. Ho enfornarem a 180º uns 20 o 25 minuts, fins que quedi rossa.
Etiquetes:

Publicar un comentari