Gelat Magnum casolà - Pa amb vi i sucre
Per mi el Magnum, és EL GELAT, així, en majúscules; un icone dels estius que mai falta a casa, ja sigui el clàssic , l’ametllat, o qualsevol altre. Buscant buscant informació al google, he vist que va sortir al mercat l’any 1989, o sigui fa 28 anys! Quasi res, oi?
gelat, magnum
16941
post-template-default,single,single-post,postid-16941,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Gelat Magnum casolà

Per mi el Magnum, és EL GELAT, així, en majúscules; un icone dels estius que mai falta a casa, ja sigui el clàssic , l’ametllat, o qualsevol altre.

Buscant buscant informació al google, he vist que va sortir al mercat l’any 1989, o sigui fa 28 anys! Quasi res, oi?

Mai m’hagués imaginat que un dia en podria fer a casa, però fa unes setmanes vaig assistir a un taller de Gelats Magnum a la botiga Gadgets Cuina, i després de veure que era bastant fàcil, vaig sortir d’allà amb uns motlles i els ingredients necessaris per fer-ne a casa.

De moment he començat amb el Magnum clàssic, però després del resultat, ja estic pensant en fer-ne altres varietats…

Ingredients per 6 o 7 gelats 

110 g de llet

90 g de nata líquida

4 rovells d’ou

60 g de sucre

8 g de instangel

18 g de pasta de vainilla

250 g de nata semi muntada

Per la cobertura

150 g de cobertura de xocolata 62% cacao

50 g de mycryo (mantega de cacao)

Elaboració

  1. Posem la llet i la nata líquida a escalfar.
  2. Batem els rovells amb el sucre.
  3. Un cop la llet comenci a bullir, l’aboquem sobre els rovells de mica en mica, barregem bé i ho tornem tot al foc.
  4. Ho anem remenant i quan arribi a 85°C ho retirem del foc i ho posem en un bol.
  5. Ara és el moment d’afegir la pasta de vainilla.
  6. Esperem a que refredi una mica i hi posem l’instangel i barregem.
  7. Incorporem la nata semi muntada amb una espàtula amb moviments envolvents.
  8. Aboquem la crema en uns motllets de gelat de silicona i ho congelem un mínim de 6 hores. Jo us recomano que un dia feu aquesta part, i l’endemà feu la cobertura.
  9. Per fer la cobertura, poseu la xocolata i el mycryo a fondre al microones o al bany maria fins que arribi a 45°C
  10. Ho retirem del foc i ho deixem refredar fins que arribi a 34°C
  11. Poseu la xocolata en un recipient alt i estret, tipus el got del túrmix.
  12. Desmotllem un dels gelats, el submergim cap per avall dins la xocolata, el traiem, el deixem escórrer una mica i el girem, com que el gelat està congelat, la xocolata quedarà presa ràpidament.
  13. Repetim el procés amb la resta de gelats, i els guardem en un tupper al congelador fins al moment de consumir-los.

Etiquetes:
4 Comentaris
  • Maria Rosa
    Publicat el 19:22h, 17 juliol Respon

    La pasta de vainilla com es i a on la trobo? I l’instantgel?

    • Sònia
      Publicat el 20:06h, 17 juliol Respon

      Hola Maria Rosa,
      la pasta de vainilla és un concetrat de vainilla molt potent. També pots fer servir una vaina de vainilla, que hauries d’obrir, rascar amb un ganivet i posar-la juntament amb la llet i la nat líquida a escalfar. L’instantgel és una gelatina en pols. Jo ho vaig comprar tot a la botiga Gadgets Cuina del carrer Aragó de Barcelona. També ho pots comprar on line, hi ha vàries webs de productes de reposteria on ho trobaràs fàcilment.
      Una abraçada,

      Sònia

  • Marta Jubert
    Publicat el 20:54h, 17 juliol Respon

    Gran Gadgets de cuina!!! Genials

    • Sònia
      Publicat el 21:05h, 17 juliol Respon

      Siiiii!!!! Ho van explicar d’una manera tan fàcil que no em vaig poder resistir a fer-ne!

Publicar un comentari