Gelat de xocolata i amatllons
Quan fa uns anys vaig comprar la Kitchen Aid, tenia clar que l’únic accessori que compraria algun dia seria el de la geladera; i d’aquest estiu no ha passat; m’he liat la manta al cap i aprofitant les rebaixes l’he comprat.
Ha sigut rebre el paquet i faltar-me temps per estrenar-la; i és que sóc una mica impacient!
Així doncs, des d’aquest cap de setmana declaro inaugurada la temporada de gelats casolans; i ho faig per la porta grossa, amb aquest Gelat de xocolata i amatllons de Xocolata Amatller; la marca més gourmet de Simón Coll. Un gelat cremós i altament addictiu!
Els amatllons estan fets d’ametlla marcona, torrada i caramelitzada recoberta de xocolata blanca i empolvorada en cacau pur. Què, ja esteu salivant?
Doncs preneu bona nota de la recepta!
Ingredients
350 g de llet sencera
350 g de nata per muntar mínim 35% materia grassa
3 rovells d’ou
145 g de sucre
1 vaina de vainilla
1 pessic de sal
140 g de gotes de xocolata 70% Simon Coll
Amatllons Xocolata Amatller
Elaboració
- En un cassó posarem la llet, la nata i un pessic de sal i ho posarem al foc.
- Amb un ganivet obrirem la vaina de vainilla, rascarem l’interior per treure’n la polpa i l’afegirem.
- Quan comenci a agafar una mica de temperatura afegirem les gotes de xocolata i deixarem que arrenqui el bull.
- Mentre, en un altre recipient barrejarem el sucre amb els rovells d’ou.
- Quan la llet comenci a bullir, l’abocarem a la barreja de sucre i rovells mentre seguim remenant.
- Tornarem a posar la mescla al foc baix i sense deixar de remenar esperarem que espesseixi. Em aquest punt, paciència i molta atenció; ja que la crema no ha d’arribar a bullir.
- Abocarem la crema en un bol, la taparem amb paper film i la deixarem refredar.
- Un cop freda la guardarem a la nevera un mínim de 8 hores.
- Un cop transcurregut aquest temps, posarem la geladora a la Kitchen Aid, posarem la velocitat 1 i abocarem la crema.
- Ho deixarem mantecar uns 20 minuts.
- Piqueu els amatllons i incorporeu-los quan faltin 1 o 2 minuts per acabar de mantecar.
- Guardeu el gelat en un recipient hermètic al congel.lador i quan el volgueu servir treieu-lo 10 minuts abans.