Granola
Segur que sou molts els que preneu cereals per esmorzar; però sabeu que podeu preparar vosaltres mateixos la granola? És tan fàcil de fer i la trobareu tan bona que segur que repetireu i n’anireu variant la recepta incorporant altres ingredients.
La granola no és més que una barreja de civada i fruits secs, a la que hi podeu afegir altres cereals, llavors, fruita deshidratada, fruita fresca…
Ideal per esmorzar amb la llet o bé barrejada amb iogurt; tot i que sola és un autèntic vici, i és que la dolçor i la textura cruixent son totalment addictives!
Ingredients
400 g de flocs de civada
100 g d’avellanes crues
100 g d’anacards crus
70 g de llavors (chía, sèsam, pipes…)
3 culleradetes de canyella en pols
100 g de xarop d’atzavara
50 g de mel
1 cullerada d’oli de d’oliva
40 g de nabius secs
40 g de panses
Elaboració
- Primer de tot escalfarem el forn a 170º.
- En un bol barrejarem tots els ingredients secs: la civada, les avellanes, els anacards, les llavors i la canyella en pols.
- Afegim una cullerada d’oli d’oliva, el xarop d’atzavara i la mel; i ho barregem bé.
- Agafem la safata del forn, hi posem paper sulfuritzat, i escampem la granola i l’enfornem uns 20 o 25 minuts.
- Cada 5 minuts l’haureu de remenar amb una cullera, i anar vigilant que no es cremi.
- Un cop estigui torradeta i cruixent, la traurem del forn i la deixarem refredar.
- Un cop freda, hi barrejarem els nabius i les panses i la guardarem en pots hermètics.