Hummus de carbassa
M’encanta l’hummus, crec que ja es nota, perquè a més d’aquest hummus de carbassa, tinc publicades les receptes d’ hummus de moniato, hummus de nyàmera i hummus de carxofa.
M’agrada no només pel sabor, sinó pel concepte de compartir a taula.
De fet, trobo que podria ser un bon entrant saludable de cara als àpats d’aquestes festes; inclús en podríem posar dos o tres de diferents amb unes torradetes.
Què us sembla la idea? Us animeu?
Ingredients
400 g de carbassa cuita al forn
100 g de cigrons cuits
1 cullerada sopera de tahine
1 gra d’all
El suc de ½ llimona
Aigua de coure els cigrons
OOVE
Sal
Pebre
Per decorar
Sèsam torrat
Nous pecanes
OOVE
Elaboració
- Posem els cigrons, la carbassa cuita, la tahine, el gra d’all, el suc de llimona i una mica d’aigua de la cocció dels cigrons al got del túrmix i ho triturem.
- Quan estigui cremós hi afegim l’oli d’oliva, i continuem triturant fins obtenir la textura ideal. Salpebrem i tornem a triturar.
- Ho servim en un bol o plat fondo, amb un raig d’OOVE i ho decorem amb una mica de sèsam torrat, i uns fruits secs picats.
- Ho podem acompanyar d’unes torradetes, crackers, pa de pita…