Hummus de carxofes - Pa amb vi i sucre
Estem en plena temporada de carxofes; per mi el producte estrella d’aquest mes. Tinc una especial debilitat per aquesta hortalissa, i ara que n’és temporada no hi ha setmana que no faci algun àpat amb carxofes ja que trobo que té moltíssimes possibilitats a la cuina. Ja siguin al forn, en truita, en arròs o en forma de xips, em tenen totalment enamorada; i per això quan fa uns dies vaig veure que l’Olga del blog Pepita Greens publicava una recepta d’hummus de carxofa, no me’n vaig poder estar de fer-la, tot i que amb alguna variació. L’hummus és un plat facilíssim de fer, ideal per sopars informals amb amics. Acompanyeu-lo d’unes torradetes d’un bon pa i tindreu un sopar de luxe! Nota: en aquest hummus he posat molt poca quantitat de cigrons perquè volia que predominés el gust de la carxofa; o sigui que si voleu en podeu posar més, o bé no posar-ne gens.
hummus, carxofes
17338
post-template-default,single,single-post,postid-17338,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Hummus de carxofes

Estem en plena temporada de carxofes; per mi el producte estrella d’aquest mes. Tinc una especial debilitat per aquesta hortalissa, i ara que n’és temporada no hi ha setmana que no faci algun àpat amb carxofes ja que trobo que té moltíssimes possibilitats a la cuina.

Ja siguin al forn, en truita, en arròs o en forma de xips, em tenen totalment enamorada; i per això quan fa uns dies vaig veure que l’Olga del blog Pepita Greens publicava una recepta d’hummus de carxofa, no me’n vaig poder estar de fer-la, tot i que amb alguna variació.

L’hummus és un plat facilíssim de fer, ideal per sopars informals amb amics. Acompanyeu-lo d’unes torradetes d’un bon pa i tindreu un sopar de luxe!

Nota: en aquest hummus he posat molt poca quantitat de cigrons perquè volia que predominés el gust de la carxofa; o sigui que si voleu en podeu posar més, o bé no posar-ne gens.

 

Ingredients

4 o 5 carxofes

80 g de cigrons cuits

1 cullerada sopera de tahine

1 gra d’all

El suc de ½ llimona

Oli d’oliva

Sal

Per decorar

Sèsam torrat

Pinyons torrats

Elaboració

  1. Netejarem les carxofes i en guardarem només els cors. Les bullirem amb aigua i una mica de sal fins que siguin cuites. Reservarem.
  2. En un recipient adecuat, posarem els cors de les carxofes, els cigrons, la tahine, el gra d’all i el suc de mitja llimona i ho triturarem.
  3. Quan estigui cremós, afegirem una mica d’oli d’oliva i continuarem triturant fins obtenir la textura ideal. Ho tastarem de sal, i si cal n’hi posarem una mica. També hi podeu posar una mica de pebre negre.
  4. Ho servirem en un bol o plat fondo amb un raig d’oli, una mica de sèsam torrat i uns pinyons torrats.
  5. Ho podem acompanyar d’unes torradetes de pa de sègol.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari