Hummus de carxofes
Estem en plena temporada de carxofes; per mi el producte estrella d’aquest mes. Tinc una especial debilitat per aquesta hortalissa, i ara que n’és temporada no hi ha setmana que no faci algun àpat amb carxofes ja que trobo que té moltíssimes possibilitats a la cuina.
Ja siguin al forn, en truita, en arròs o en forma de xips, em tenen totalment enamorada; i per això quan fa uns dies vaig veure que l’Olga del blog Pepita Greens publicava una recepta d’hummus de carxofa, no me’n vaig poder estar de fer-la, tot i que amb alguna variació.
L’hummus és un plat facilíssim de fer, ideal per sopars informals amb amics. Acompanyeu-lo d’unes torradetes d’un bon pa i tindreu un sopar de luxe!
Nota: en aquest hummus he posat molt poca quantitat de cigrons perquè volia que predominés el gust de la carxofa; o sigui que si voleu en podeu posar més, o bé no posar-ne gens.
Ingredients
4 o 5 carxofes
80 g de cigrons cuits
1 cullerada sopera de tahine
1 gra d’all
El suc de ½ llimona
Oli d’oliva
Sal
Per decorar
Sèsam torrat
Pinyons torrats
Elaboració
- Netejarem les carxofes i en guardarem només els cors. Les bullirem amb aigua i una mica de sal fins que siguin cuites. Reservarem.
- En un recipient adecuat, posarem els cors de les carxofes, els cigrons, la tahine, el gra d’all i el suc de mitja llimona i ho triturarem.
- Quan estigui cremós, afegirem una mica d’oli d’oliva i continuarem triturant fins obtenir la textura ideal. Ho tastarem de sal, i si cal n’hi posarem una mica. També hi podeu posar una mica de pebre negre.
- Ho servirem en un bol o plat fondo amb un raig d’oli, una mica de sèsam torrat i uns pinyons torrats.
- Ho podem acompanyar d’unes torradetes de pa de sègol.