Hummus de moniato
M’encanten els moniatos, quan n’és temporada en compro quasi cada setmana, i normalment els faig sempre al forn, m’encanta menjar-los a cullerades… Sempre miro que siguin de mida petita, ja que es couen abans, i així sempre tinc l’excusa de menjar-me’n un parell…
El cap de setmana passat vaig comprar els primers d’aquesta temporada, dolcíssims, per cert.
Tenia clar que volia fer un hummus de moniato i així tenir un entrant per dinar. Com sempre, vaig estar buscant receptes a diferents blogs i en vaig trobar de força diferents. Aquesta recepta que us poso, ve d’agafar una mica d’aquí i una mica d’allà.
Si us agraden els moniatos, no deixeu de fer aquesta recepta, us encantarà!
Ingredients
150 g de cigrons cuits
3 moniatos petits o 2 de mitjants cuits al forn
1 cullerada sopera de tahine
1 gra d’all
El suc de ½ llimona
Aigua de coure els cigrons
Oli d’oliva
Sal
Pebre
Per decorar
Sèsam torrat
Fruits secs (nous pecanes, festucs…)
Elaboració
- Posem els cigrons, els moniatos, la tahine, el gra d’all, el suc de llimona i una mica d’aigua de la cocció dels cigrons al got del túrmix i ho triturem.
- Quan estigui cremós hi afegim l’oli d’oliva, i continuem triturant fins obtenir la textura ideal. Salpebrem i tornem a triturar.
- Ho servim en un bol o plat fondo, amb un raig d’oli i ho decorem amb una mica de sèsam torrat, i uns fruits secs picats.
- Ho podem acompanyar d’unes torradetes, crackers, pa de pita…
Clara
Publicat el 23:06h, 29 setembreJo també sóc una enamorada dels moniatos i m’ha encantat la recepta! La faré si o si!
Sònia Berengueras
Publicat el 21:52h, 04 octubreDoncs ja em diràs com t’ha anat! Gràcies per comentar!
Una abraçada!
Mireia M
Publicat el 13:20h, 22 novembreQuina bona pinta!!!! Aquesta nit la faré, a veure com queda 😛
Gràcies!!!!
Sònia Berengueras
Publicat el 07:28h, 25 novembreGràcies Mireia!
Ja em diràs com t’ha anat!
Una abraçada,
Sònia
Anna
Publicat el 07:14h, 09 octubreTe molt bona pinta !! Ja he guardat la recepte !!