Hummus de nyàmera - Pa amb vi i sucre
Sabeu què son les nyàmeres? La nyàmera és un tubercle similar a la patata però a diferència d’aquesta, no porta fècula; la seva forma recorda al gingebre i té un gust molt fi, similar a la carxofa, de fet a la nyàmera també se la coneix com a la carxofa de Jerusalem. Jo les vaig descobrir deu fer cosa d’un any, però no ha sigut fins aquest hivern que n’he comprat, doncs és un producte que no es troba fàcilment. La primera vegada que en vaig comprar va ser a Perpinyà, allà és molt més habitual trobar-ne als mercats. A Barcelona les compro concretament a una parada del Mercat de la Concepció. Les nyàmeres les podeu cuinar de la mateixa manera que les patates, o bé fer-ne una crema, un parmentier…, o perquè no, també en podeu fer aquest hummus de nyàmera.
hummus, nyàmera
17317
post-template-default,single,single-post,postid-17317,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Hummus de nyàmera

Sabeu què son les nyàmeres?

La nyàmera és un tubercle similar a la patata però a diferència d’aquesta, no porta fècula; la seva forma recorda al gingebre i té un gust molt fi, similar a la carxofa, de fet a la nyàmera també se la coneix com a la carxofa de Jerusalem.

Jo les vaig descobrir deu fer cosa d’un any, però no ha sigut fins aquest hivern que n’he comprat, doncs és un producte que no es troba fàcilment. La primera vegada que en vaig comprar va ser a Perpinyà, allà és molt més habitual trobar-ne als mercats. A Barcelona les compro concretament a una parada del Mercat de la Concepció.

Les nyàmeres les podeu cuinar de la mateixa manera que les patates, o bé fer-ne una crema, un parmentier…, o perquè no, també en podeu fer aquest hummus de nyàmera.

Ingredients

400 g de nyàmeres

150 g de cigrons cuits

1 cullerada sopera de tahine

1 gra d’all

El suc de ½ llimona

Aigua de coure els cigrons

Oli d’oliva

Sal

Per decorar

Sèsam torrat

Nous pecanes

Xips de nyàmeres

Elaboració

  1. Bullirem les nyàmeres amb pell fins que sigui toves. Les deixarem refredar una mica i les pelarem.
  2. En un recipient adecuat, posarem les nyàmeres, els cigrons, la tahine, el gra d’all, el suc de mitja llimona i una mica d’aigua de la cocció dels cigrons, i ho triturarem.
  3. Quan estigui cremós, afegirem una mica d’oli d’oliva i continurem triturant fins obtenir la textura ideal. Ho tastarem de sal, i si cal n’hi posarem una mica.
  4. Ho servirem en un bol o plat fondo, posarem un raig d’oli, una mica de sèsam torrat i unes nous pecanes picades.
  5. Ho podem acompanyar d’unes torradetes o d’unes xips de nyàmera.

 

 

Etiquetes:
2 Comentaris
  • Marta
    Publicat el 22:48h, 12 febrer Respon

    Deliciós ! Jo fa anys que les conec les nyàmeres vaig descobrir-les a Londres i des de llavors que són habituals a la meva cuina, en crema! I xips de nyàmeres !
    Fotos genials

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 23:23h, 12 febrer Respon

      Gràcies Marta!
      Si que son bones, si les nyàmeres! Ara, les pago a quasi 5€ el kg, i a Perpinyà anaven a 2,65€!
      Hauré de tornar-hi i carregar!

      Petonets!

      Sònia

Publicar un comentari