Hummus de pèsols - Pa amb vi i sucre
Us agrada l’hummus? A mi m’encanta, ja sigui el clàssic amb cigrons, o d’altres variants que he anat fent, com el de moniato, el de carxofa, el de nyàmera i el de carbassa. És una recepta fàcil de preparar, molt saludable i amb la que sempre es queda bé si teniu gent a sopar a casa. I parlant de variants, aquesta primavera no podia faltar un hummus de pèsols, i menys tenint en compte que a casa tenim la sort de tenir una mica d’hortet i ara tot just estem en plena collita de pèsols. Què us sembla la idea? Us animeu?
hummus, pèsols
17753
post-template-default,single,single-post,postid-17753,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Hummus de pèsols

Us agrada l’hummus? A mi m’encanta, ja sigui el clàssic amb cigrons, o d’altres variants que he anat fent, com el de moniato, el de carxofa, el de nyàmera i el de carbassa. És una recepta fàcil de preparar, molt saludable i amb la que sempre es queda bé si teniu gent a sopar a casa.

I parlant de variants, aquesta primavera no podia faltar un hummus de pèsols, i menys tenint en compte que a casa tenim la sort de tenir una mica d’hortet i ara tot just estem en plena collita de pèsols.

Què us sembla la idea? Us animeu?

Ingredients

400 g de pèsols frescos

1 cullerada sopera de tahine

1 gra d’all

El suc de ½ llimona

OOVE

Sal

Per decorar

Sèsam torrat

Pèsols

Fruits secs

OOVE

 

Elaboració

  1. Bullim els pèsols en aigua abundant i un grapat de sal fins que siguin tous. Els escorrem i els posem en un bol amb aigua freda i gel. Els tornem a escórrer i reservem.
  2. Posem els pèsols (guardeu-ne algun per decorar l’hummus), la tahine, el gra d’all, el suc de llimona i un pessic de sal al got del túrmix i ho triturem.
  3. Quan estigui cremós hi afegim l’oli d’oliva, i continuem triturant fins obtenir la textura ideal.
  4. Ho servim en un bol o plat fondo, amb un raig d’OOVE i ho decorem amb una mica de sèsam torrat i un grapadet de pèsols.
  5. Ho podem acompanyar d’unes torradetes, crackers, pa de pita…

 

Etiquetes:
3 Comentaris
  • Núria
    Publicat el 14:19h, 21 març Respon

    Sería sacrilegi fer aquesta recepta amb pèsols congelats? Ho tinc complicat per anar a mercat aquests dies… Gràcies!

    • Sònia Berengueras
      Publicat el 15:59h, 21 març Respon

      Hola Núria, i tant que la pots fer amb pèsols congel.lats! Aquests dies millor tots a casa i sortir només per allò que sigui imprescindible!
      Una abraçada,

      Sònia

  • Núria
    Publicat el 11:06h, 22 març Respon

    Igualment, moltes gràcies i cuideu – vos!

Publicar un comentari