Hummus de pèsols
Us agrada l’hummus? A mi m’encanta, ja sigui el clàssic amb cigrons, o d’altres variants que he anat fent, com el de moniato, el de carxofa, el de nyàmera i el de carbassa. És una recepta fàcil de preparar, molt saludable i amb la que sempre es queda bé si teniu gent a sopar a casa.
I parlant de variants, aquesta primavera no podia faltar un hummus de pèsols, i menys tenint en compte que a casa tenim la sort de tenir una mica d’hortet i ara tot just estem en plena collita de pèsols.
Què us sembla la idea? Us animeu?
Ingredients
400 g de pèsols frescos
1 cullerada sopera de tahine
1 gra d’all
El suc de ½ llimona
OOVE
Sal
Per decorar
Sèsam torrat
Pèsols
Fruits secs
OOVE
Elaboració
- Bullim els pèsols en aigua abundant i un grapat de sal fins que siguin tous. Els escorrem i els posem en un bol amb aigua freda i gel. Els tornem a escórrer i reservem.
- Posem els pèsols (guardeu-ne algun per decorar l’hummus), la tahine, el gra d’all, el suc de llimona i un pessic de sal al got del túrmix i ho triturem.
- Quan estigui cremós hi afegim l’oli d’oliva, i continuem triturant fins obtenir la textura ideal.
- Ho servim en un bol o plat fondo, amb un raig d’OOVE i ho decorem amb una mica de sèsam torrat i un grapadet de pèsols.
- Ho podem acompanyar d’unes torradetes, crackers, pa de pita…
Núria
Publicat el 14:19h, 21 marçSería sacrilegi fer aquesta recepta amb pèsols congelats? Ho tinc complicat per anar a mercat aquests dies… Gràcies!
Sònia Berengueras
Publicat el 15:59h, 21 marçHola Núria, i tant que la pots fer amb pèsols congel.lats! Aquests dies millor tots a casa i sortir només per allò que sigui imprescindible!
Una abraçada,
Sònia
Núria
Publicat el 11:06h, 22 marçIgualment, moltes gràcies i cuideu – vos!