Kringle de xocolata blanca i nabius - Pa amb vi i sucre
El Kringle és un brioix típic dels països nòrdics que es comença formant una trena i s’acaba amb forma de corona. Es un dolç que es prepara normalment per les festes de Nadal; el més habitual és farcir-lo d’una barreja de sucre, canyella, nous i panses; però per sortir del que és habitual i fent servir els recursos que tenia a casa, aquest l’he farcit de xocolata blanca i nabius vermells, tot i que podeu farcir-lo del que més us vingui de gust; xocolata negra amb festucs, nous, melmelada... Amb aquestes quantitats us sortirà una corona, si en voleu fer alguna més per regalar; només haureu de doblar les quantitats. Penseu que com es tracta d’un brioix, és molt més bo si es menja el mateix dia.
kringle, xocolata blanca
17872
post-template-default,single,single-post,postid-17872,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Kringle de xocolata blanca i nabius

El Kringle és un brioix típic dels països nòrdics que es comença formant una trena i s’acaba amb forma de corona. Es un dolç que es prepara normalment per les festes de Nadal; el més habitual és farcir-lo d’una barreja de sucre, canyella, nous i panses; però per sortir del que és habitual i fent servir els recursos que tenia a casa, aquest l’he farcit de xocolata blanca i nabius vermells, tot i que podeu farcir-lo del que més us vingui de gust; xocolata negra amb festucs, nous, melmelada…

Amb aquestes quantitats us sortirà una corona, si en voleu fer alguna més per regalar; només haureu de doblar les quantitats.

Penseu que com es tracta d’un brioix, és molt més bo si es menja el mateix dia.

Ingredients

300 g de farina de força

15 de llevat de forner

½ culleradeta de sal

120 ml de llet

30 ml de sucre invertit o mel

1 rovell d’ou

30 g de mantega

Per el farcit

150 g de gotes de xocolata blanca Simon Coll

Nabius vermells secs

Per decorar

Sucre llustre (opcional)

Elaboració

  1. Al bol de la Kitchen Aid barregem la farina, la sal i el llevat.
  2. Seguidament afegim la llet, el rovell de l’ou i el sucre invertit o la mel, i continuem barrejant.
  3. Per últim incorporem la mantega de mica en mica i barregem fins que quedi del tot integrada. Ha de quedar una massa llisa i que es desenganxi de les parets del bol.
  4. En farem una bola i la posarem en un bol untat amb una mica d’oli, la taparem amb un drap i la deixarem llevar fins que dobli el volum.
  5. Un cop tinguem la massa llevada, podem començar a desfer la xocolata blanca al bany maria o al micrones.
  6. loquem la massa sobre una superfícia llisa i una mica enfarinada, i amb el corro l’anirem estirant fins a obtenir un rectangle de 40×50 aproximadament.
  7. Escamparem la xocolata blanca deixant un parell de centímetres de marge a les vores i hi escamparem per sobre uns quants nabius.
  8. Ara, l’enrotllarem per part més llarga i amb un ganivet la tallarem de llarg a llarg, però deixant un dels extrems sense tallar.
  9. Començarem a trenar-la, li donarem forma de corona i unirem els extrems. Taparem amb un drap i la deixem fermentar fins que quasi dobli el volum.
  10. Preescalfem el forn a 180 graus.
  11. Un cop hagi llevat l’enfornem durant uns 25 minuts.
  12. El deixem refredar sobre una reixeta i un cop fred el decorem amb sucre llustre.

Etiquetes:

Publicar un comentari