Kringle de xocolata blanca i nabius
El Kringle és un brioix típic dels països nòrdics que es comença formant una trena i s’acaba amb forma de corona. Es un dolç que es prepara normalment per les festes de Nadal; el més habitual és farcir-lo d’una barreja de sucre, canyella, nous i panses; però per sortir del que és habitual i fent servir els recursos que tenia a casa, aquest l’he farcit de xocolata blanca i nabius vermells, tot i que podeu farcir-lo del que més us vingui de gust; xocolata negra amb festucs, nous, melmelada…
Amb aquestes quantitats us sortirà una corona, si en voleu fer alguna més per regalar; només haureu de doblar les quantitats.
Penseu que com es tracta d’un brioix, és molt més bo si es menja el mateix dia.
Ingredients
300 g de farina de força
15 de llevat de forner
½ culleradeta de sal
120 ml de llet
30 ml de sucre invertit o mel
1 rovell d’ou
30 g de mantega
Per el farcit
150 g de gotes de xocolata blanca Simon Coll
Nabius vermells secs
Per decorar
Sucre llustre (opcional)
Elaboració
- Al bol de la Kitchen Aid barregem la farina, la sal i el llevat.
- Seguidament afegim la llet, el rovell de l’ou i el sucre invertit o la mel, i continuem barrejant.
- Per últim incorporem la mantega de mica en mica i barregem fins que quedi del tot integrada. Ha de quedar una massa llisa i que es desenganxi de les parets del bol.
- En farem una bola i la posarem en un bol untat amb una mica d’oli, la taparem amb un drap i la deixarem llevar fins que dobli el volum.
- Un cop tinguem la massa llevada, podem començar a desfer la xocolata blanca al bany maria o al micrones.
- loquem la massa sobre una superfícia llisa i una mica enfarinada, i amb el corro l’anirem estirant fins a obtenir un rectangle de 40×50 aproximadament.
- Escamparem la xocolata blanca deixant un parell de centímetres de marge a les vores i hi escamparem per sobre uns quants nabius.
- Ara, l’enrotllarem per part més llarga i amb un ganivet la tallarem de llarg a llarg, però deixant un dels extrems sense tallar.
- Començarem a trenar-la, li donarem forma de corona i unirem els extrems. Taparem amb un drap i la deixem fermentar fins que quasi dobli el volum.
- Preescalfem el forn a 180 graus.
- Un cop hagi llevat l’enfornem durant uns 25 minuts.
- El deixem refredar sobre una reixeta i un cop fred el decorem amb sucre llustre.