Lassanya d'albergínies - Pa amb vi i sucre
Ja feia dies que volia fer una Lassanya d’albergínies, i aprofitant que ja ve de gust encendre el forn, he trobat l’excusa ideal per fer-la. L’albergínia és una de les meves hortalisses preferides, m’agrada de totes maneres, a la planxa, farcida, en puré com el babaganoush o bé aquests raviolis d’albergínia farcits de brandada de bacallà. Per fer aquesta lassanya d’albergínies m’he inspirat en una recepta que va publicar fa uns dies l’Anna de Retalls de Cuina, tot i que una mica a la meva manera, ja que per començar no he trobat la varietat d’albergínies que fa servir ella, ni tampoc he fet servir alguns dels ingredients. Trobo que la lassanya d’albergínies és un plat molt complert, ja que tindreu hortalisses i carn al mateix plat, i a més és ideal si sou dels que com jo, dineu de tupper cada dia.
lassanya, albergínia
17084
post-template-default,single,single-post,postid-17084,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Lassanya d’albergínies

Ja feia dies que volia fer una Lassanya d’albergínies, i aprofitant que ja ve de gust encendre el forn, he trobat l’excusa ideal per fer-la.

L’albergínia és una de les meves hortalisses preferides, m’agrada de totes maneres, a la planxa, farcida, en puré com el babaganoush o bé aquests raviolis d’albergínia farcits de brandada de bacallà.

Per fer aquesta lassanya d’albergínies m’he inspirat en una recepta que va publicar fa uns dies l’Anna de Retalls de Cuina, tot i que una mica a la meva manera, ja que per començar no he trobat la varietat d’albergínies que fa servir ella, ni tampoc he fet servir alguns dels ingredients.

Trobo que la lassanya d’albergínies és un plat molt complert, ja que tindreu hortalisses i carn al mateix plat, i a més és ideal si sou dels que com jo, dineu de tupper cada dia.

Ingredients per a 4 persones

2 o 3 albergínies mitjanes

450 g de carn picada de porc

1 ceba de Figueras

Salsa de tomàquet natural

Sal

Pebre

Alfàbrega

Pedro Ximenez

Formatge emmental ratllat

Elaboració

  1. Primer de tot, amb una mandolina tallarem les albergínies de llarg a llarg. Farem làmines de més o meny ½ cm de gruix. Posarem les làmines en una escorredora amb un grapat de sal per fer-les suar durant 20’ més o menys. Les netejarem bé i les assecarem amb paper de cuina.
  2. Les làmines les podeu fregir en una paella, o bé fer-les a forn. Jo les he fet al forn, ja que fregides absorbeixen molt d’oli. Si les feu al forn, agafeu la safata, poseu papel de forn, una mica d’oli que escamparem amb un pinzell, i les làmines d’albergínia. Sobre les làmines, poseu-hi una mica més d’oli i ho repartiu amb un pinzell.
  3. Les deixarem fins que estiguin ben tendres. Reservarem.
  4. Mentres, en una cassola sofregirem la ceba picada ben fina amb un raig d’oli. Un cop tinguem la ceba ben confitada, hi afegirem la salsa de tomàquet, ho deixarem sofregir un parell de minuts i hi afegirem la carn picada i un gotet de Pedro Ximenez. Ho deixem coure a foc lent fins que s’hagi evaporat tot el líquid. Posarem una mica d’alfàbrega seca i salpebrerem.
  5. Agafarem una safata d’anar al forn i anirem fent capes, primer una capa amb làmines d’albergínia, després hi posarem una capa de carn picada i una mica de formatge emmental ratllat, repetirem el procés fins acabar amb una capa d’albergínia. Ho cobrirem amb més formatge ratllat i per acabar ho gratinarem al forn.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari