Lemon Curd o Crema de Llimona
El Lemon Curd és una crema de llimona típica de la gastronomia britànica. És ideal per farcir pastissos, creps, o simplement per untar.
Jo tinc molta tirada als sabors cítrics, i el primer dia que la vaig fer, vaig haver de repetir, perquè va ser vista i no vista!
Si us agraden els cítrics, aquesta és sense dubte, la vostra crema.
La recepta és del blog Retalls de Cuina, i la veritat és que estic totalment d’acord en que es tracta d’una crema altament adictiva.
Ingredients
2 ous mitjans
2 rovells d’ous
120 ml de suc de llimona
1 cullerada de ratlladura de llimona
100 g de sucre
1 pessic de sal
70 g de mantega
Elaboració
- Posarem aigua en una cassola i la posarem al foc, ja que farem la crema al bany maria.
- En un bol, barrejarem els ous sencers, els rovells d’ou, el suc de llimona, la ratlladura, el sucre i sal.
- Quan estigui ben barrejat incoporarem la mantega tallada a daus.
- Posarem el bol al bany maria i anirem remenant fins que la crema espesseixi, aproximadament 15 minuts.
- Passarem la crema per un colador i la deixarem refredar tapada amb paper film de tal manera que toqui la crema, per evitar que faci crosta. Un cop freda la posarem a la nevera i ja en podreu gaudir.