Llaminera amb castanyes - Pa amb vi i sucre
Amb aquesta llaminera amb castanyes canvio de registre i us porto un plat de tardor per sucar-hi pa! Un d’aquells plats que han de fer la xup xup, i que reposats d’un dia per l’altre son infinitament més bons. Un plat que per descomptat s’ha d’acompanyar amb un bon pa. Trobo que les castanyes tenen una temporada molt curta; de fet a casa només en menjàvem per la castanyada i fins l’any següent no les tornàvem a tastar. Deu fer un parell d’anys que en un restaurant vaig tastar un civet de senglar amb castanyes espectacular; i des d’aquell dia que tenia en ment que quan hi haguéssin castanyes n’havia de fer alguna recepta. Us animeu a fer-la?
llaminera, castanyes, porc,
17552
post-template-default,single,single-post,postid-17552,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Llaminera amb castanyes

Amb aquesta llaminera amb castanyes canvio de registre i us porto un plat de tardor per sucar-hi pa!

Un d’aquells plats que han de fer la xup xup, i que reposats d’un dia per l’altre son infinitament més bons. Un plat que per descomptat s’ha d’acompanyar amb un bon pa.

Trobo que les castanyes tenen una temporada molt curta; de fet a casa només en menjàvem per la castanyada i fins l’any següent no les tornàvem a tastar.

Deu fer un parell d’anys que en un restaurant vaig tastar un civet de senglar amb castanyes espectacular; i des d’aquell dia que tenia en ment que quan hi haguéssin castanyes n’havia de fer alguna recepta.

Us animeu a fer-la?

 

Ingredients per a 4 persones

2 llamineres de porc

2 cebes

2 o 3 tomàquets

8 grans d’all

Llard o oli

Herbes aromàtiques: llorer, farigola…

Sal

Pebre negre

100 ml de brandy

Aigua

Castanyes

3 o 4 carquinyolis

1 presa de xocolata

 

Elaboració

  1. Salpebrerem les llamineres i les rostirem en una cassola amb una mica de llard o oli, juntament amb les cebes i el tomàquets tallats a trossos grossos, els alls pelats i el farcellet d’herbes.
  2. Un cop tinguem les llamineres rostides, les retirarem de la cassola, les deixarem refredar i les tallarem.
  3. Mentre es refreden les llamineres, escaldarem les castanyes i les pelarem mentre encara siguin calentes.
  4. Triturarem el sofregit de ceba, tomàquet i alls, i el tornarem a posar a la cassola, posarem els talls de la llaminera, afegirem una mica de brandy i quan s’hagi evaporat l’alcohol, ho cobrirem d’aigua, afegirem les castanyes i ho deixarem coure tapat fins que les castanyes siguin toves.
  5. Quan faltin 5 minuts per apagar el foc, afegirem una picada feta amb els carquinyolis i una mica de xocolata ratllada.

 

Publicar un comentari