Llaminera amb castanyes
Amb aquesta llaminera amb castanyes canvio de registre i us porto un plat de tardor per sucar-hi pa!
Un d’aquells plats que han de fer la xup xup, i que reposats d’un dia per l’altre son infinitament més bons. Un plat que per descomptat s’ha d’acompanyar amb un bon pa.
Trobo que les castanyes tenen una temporada molt curta; de fet a casa només en menjàvem per la castanyada i fins l’any següent no les tornàvem a tastar.
Deu fer un parell d’anys que en un restaurant vaig tastar un civet de senglar amb castanyes espectacular; i des d’aquell dia que tenia en ment que quan hi haguéssin castanyes n’havia de fer alguna recepta.
Us animeu a fer-la?
Ingredients per a 4 persones
2 llamineres de porc
2 cebes
2 o 3 tomàquets
8 grans d’all
Llard o oli
Herbes aromàtiques: llorer, farigola…
Sal
Pebre negre
100 ml de brandy
Aigua
Castanyes
3 o 4 carquinyolis
1 presa de xocolata
Elaboració
- Salpebrerem les llamineres i les rostirem en una cassola amb una mica de llard o oli, juntament amb les cebes i el tomàquets tallats a trossos grossos, els alls pelats i el farcellet d’herbes.
- Un cop tinguem les llamineres rostides, les retirarem de la cassola, les deixarem refredar i les tallarem.
- Mentre es refreden les llamineres, escaldarem les castanyes i les pelarem mentre encara siguin calentes.
- Triturarem el sofregit de ceba, tomàquet i alls, i el tornarem a posar a la cassola, posarem els talls de la llaminera, afegirem una mica de brandy i quan s’hagi evaporat l’alcohol, ho cobrirem d’aigua, afegirem les castanyes i ho deixarem coure tapat fins que les castanyes siguin toves.
- Quan faltin 5 minuts per apagar el foc, afegirem una picada feta amb els carquinyolis i una mica de xocolata ratllada.