Llaminera amb mel, cervesa i poma
Ja era hora que pengés alguna recepta amb carn, i la protagonista aquesta vegada és la llaminera de porc. Una part molt tendra i gustosa de l’animal. També és molt versátil doncs hi combinen bé diferents guarnicions: bolets, fruits secs, fruits vermells….
Aquesta vegada però m’he decidit per fer-la amb mel, poma i cervesa. Us animo a que la feu, és ràpid de preparar, el podeu deixar fet el dia abans i a més de bo també és vistós a la taula!
Ingredients per a 4 persones
2 llamineres
120 g de mel de taronger
1 cervesa
Ametlles
4 pomes
Llorer
Canyella
Farigola
Pell de taronja
Sucre
Mantega
Oli
Sal
Pebre negre
Elaboració
- Salpebrerem les llamineres i les posarem en una cassola amb raig d’oli, les herbes aromàtiques, un trosset de canyella i una mica de pell de taronja.
- Un cop se’ns hagin enrossit les llamineres les treurem de la cassola i les deixarem refredar.
- A la mateixa cassola on hem enrossit les llamineres hi posarem la mel i la cervesa i ho deixarem coure uns 10 o 15 minuts a foc lent. Llavors ho salarem i hi abocarem una picada d’ametlles, hi afegirem les llamineres que haurem tallat a medallons i ho deixarem coure tapat fins que tinguem una textura de salsa.
- Per altra banda, en una paella amb una mica de mantega i sucre, daurarem les pomes pelades i tallades a grills. Un cop cuites, les afegirem a la cassola on tenim la llaminera. Ho deixem reposar i ja ho podem servir.