Llaminera amb salsa de figues a l’oporto
Des de finals d’agost podem trobar figues als nostres mercats, i com que m’agrada aprofitar els productes de temporada, últimament és un fruita que no falta a casa, ja que dóna molt joc a la cuina, ja sigui acompanyant una amanida, o amb una mica de pernil de glà o bé acompanyant un plat de carn…
Així doncs, i com que feia dies que ho tenia al cap, m’he decidit per fer una llaminera a la planxa amb salsa de figues. Senzillament boníssim!
Ingredients per a 4 persones
2 llamineres de porc
300 g de figues
1 got de vi d’oporto
Sal
Pebre
Mantega
Elaboració
- Per començar, pelarem les figues, les tallarem a quarts i les posarem en un cassó amb el vi d’oporto. Ho deixarem coure fins que redueixi i tingui l’espessor que ens agradi més, aproximadent uns 10 minuts.
- Ho triturarem i tornarem a posar la salsa al cassó, rectificarem de sal i pebre i hi afegirem una nou de mantega. Reservem.
- Tallarem la llaminera, hi posarem sal i pebre i la marcarem a la planxa amb una mica d’oli.
- Ho servirem al moment amb la salsa calenta i una figa tallada a quarts i caramelitzada.