Llobarro amb perfum de cítrics i oporto
Avui us proposo un peix al forn, molt ràpid de preparar i sobretot molt lleuger i saludable!
Ingredients per a 4 persones
4 llobarros
8 gambes
Cloïsses
Llimona
Llima
Pebre negre en gra
Guindilla
Julivert
Vi d’oporto
Llorer
Oli
Sal
Elaboració
- Demanarem a la peixateria que ens preparin els llobarros per fer al forn.
- Un cop nets, els posarem en una safata amb les gambes i hi tirarem el suc d’una llimona i d’una llima i uns quants grans de pebre negre i ho deixarem macerar una estona.
- Preescalfarem el forn a 180º
- En una safata per anar al forn hi posarem un raig d’oli, una guindilla i els llobarros amb el suc dels cítrics. Quan hagin passat 5 minuts hi posarem les gambes, una copeta de vi d’oporto i una mica de julivert picat. Ho deixarem coure uns 10 o 15 minuts més.
- Mentre tenim els llobarros al forn, obrirem les cloïsses al vapor, amb una mica de suc de llimona i una fulla de llorer. Ho reservem. (El suc que ens deixaran anar les cloïsses el podem posar també als llobarros)
- Un cop traiem la safata del forn, hi barrejarem les cloïsses perquè s’impregnin de la salseta que haurà fet l’oporto junt amb els llobarros i les gambes i ja ho podrem servir.