Magdalenes de carbassa i xocolata
Una de les estacions més boniques de l’any és la tardor amb la seva explosió de colors grocs, taronges, marrons, vermells…
És a més temporada de bolets, magranes, moniatos i carbasses entre d’altres.
Avui la protagonista de la recepta és la carbassa, i és que les carbasses donen molt joc a la cuina; tant en podem fer una crema com un plat de pasta; la podem fer a la planxa per acompanyar un plat de carn, i com no, també la podem fer servir per fer dolços, com aquestes magdalenes de carbassa i xocolata amb un toc de canyella que us asseguro que no us deixaran indiferents.
Ingredients per a unes 15 magdalenes
140 g d’ou (entre 2 i 3 ous)
175 g de sucre morè
250 g de carbassa cuita al forn
60 ml de llet de civada
220 ml d’oli de girasol o d’oliva suau
210 g de farina integral
7 g de llevat químic
1 polsim de sal
½ culleradeta de canyella en pols
100 g de xips de xocolata
Per decorar: xips de xocolata
Elaboració
- Amb un robot de cuina batrem els ous i el sucre durant uns 5 minuts a velocitat ràpida.
- Incorporarem la llet i l’oli i ho batrem a velocitat lenta durant uns 2 minuts.
- A continuació barrejarem en un bol tots els ingredients secs, la farina amb el llevat, el polsim de sal i la canyella.
- Afegirem aquesta barreja i la carbassa que haurem aixafat amb una forquilla als ous batuts amb el sucre, l’oli i la llet també a velocitat lenta, fins que obtinguem una massa homogènia. Després ho batrem a velocitat ràpida durant 2 o 3 minuts.
- Afegirem els xips de xocolata i barrejarem fins que quedin integrats.
- Taparem el bol amb un drap i ho guardarem a la nevera fins l’endemà.
- Un cop ho traiem de la nevera, batrem un parell de minuts la massa amb un batedor manual.
- Preescalfarem el forn a 250º durant uns 20 minuts.
- Col.locarem la massa en una màniga pastissera i omplirem els motlles fins ¾ parts de la seva capacitat. Les decorarem amb xips de xocolata.
- Enfornarem a 210º durant 12-14 minuts aproximadament i segons el forn.