Magdalenes de carbassa
A vegades, els caps de setmana, que és quan em puc dedicar més a la cuina, em dóna per fer magdalenes i experimentar amb diferents sabors.
Ja fa uns dies en vaig fer de moniato, i avui, aprofitant que en tenia a la nevera i se m’hagués fet malbé, les he fet de carbassa.
Només us puc dir que a casa ja m’han preguntat quan en tornaré a fer, doncs la veritat és que han quedat molt bones, i amb una textura molt flonja.
Definitivament han quedat com una de les receptes habituals a casa.
Ingredients per a unes 15 magdalenes
140 g d’ou (entre 2 i 3 ous)
175 g de sucre morè
225 g de carbassa cuita al forn
60 ml de llet de civada
220 ml d’oli de girasol o d’oliva suau
210 g de farina integral
7 g de llevat químic
1 polsim de sal
½ culleradeta de canyella en pols
½ culleradeta de comí
Per decorar: granet d’ametlla, llavors…
Elaboració
- Amb un robot de cuina batrem els ous i el sucre durant uns 5 minuts a velocitat ràpida.
- Incorporarem la llet i l’oli i ho batrem a velocitat lenta durant uns 2 minuts.
- A continuació barrejarem en un bol tots els ingredients secs, la farina amb el llevat, el polsim de sal, la canyella i el comí.
- Afegirem aquesta barreja i la carbassa que haurem aixafat amb una forquilla, als ous batuts amb el sucre, l’oli i la llet també a velocitat lenta, fins que obtinguem una massa homogènia. Després ho batrem a velocitat ràpida durant 2 o 3 minuts.
- Taparem el bol amb un drap i ho guardarem a la nevera fins l’endemà.
- Un cop ho traiem de la nevera, batrem un parell de minuts la massa amb un batedor manual.
- Preescalfarem el forn a 250º durant uns 20 minuts.
- locarem la massa en una màniga pastissera i omplirem els motlles fins ¾ parts de la seva capacitat. Les decorarem amb granet d’ametlla, llavors…
- Enfornarem a 210º durant 12-14 minuts aproximadament i segons el forn.