Magdalenes de moniato - Pa amb vi i sucre
És temps de moniatos, per mi un autèntic vici, si fossin més light n’estaria menjant a tota hora…. A casa els fem sempre al forn, encara que a vegades també en faig xips, que també son molt llaminers… Aprofitant que ahir en vaig coure uns quants, avui n’he fet unes magdalenes. Qui vol esmorzar?
magdalenes, moniato
15644
post-template-default,single,single-post,postid-15644,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Magdalenes de moniato

És temps de moniatos, per mi un autèntic vici, si fossin més light n’estaria menjant a tota hora….

A casa els fem sempre al forn, encara que a vegades també en faig xips, que també son molt llaminers…

Aprofitant que ahir en vaig coure uns quants, avui n’he fet unes magdalenes.

Qui vol esmorzar?

 

Ingredients per unes 15 magdalenes

140 g d’ou (entre 2 i 3 ous)

175 g de sucre morè

165 g de moniato cuit al forn

60 ml de llet de civada

220 ml d’oli de girasol o d’oliva suau

210 g de farina integral

7 g de llevat químic

1 polsim de sal

½ culleradeta de canyella en pols

Per decorar: granet d’ametlla, sèsam, sucre…

 

Elaboració

  1. Amb un robot de cuina batrem els ous i el sucre durant uns 5 minuts a velocitat ràpida.
  2. Incorporarem la llet i l’oli i ho batrem a velocitat lenta durant uns 2 minuts.
  3. A continuació barrejarem en un bol tots els ingredients secs, la farina amb el llevat, el polsim de sal i la canyella.
  4. Afegirem aquesta barreja i el moniato que haurem aixafat amb una forquilla, als ous batuts amb el sucre, l’oli i la llet també a velocitat lenta, fins que obtinguem una massa homogènia. Després ho batrem a velocitat ràpida durant 2 o 3 minuts.
  5. Taparem el bol amb un drap i ho guardarem a la nevera fins l’endemà.
  6. Un cop ho traiem de la nevera, batrem un parell de minuts la massa amb un batedor manual.
  7. Preescalfarem el forn a 250º durant uns 20 minuts.
  8. locarem la massa en una màniga pastissera i omplirem els motlles fins ¾ parts de la seva capacitat. Les decorarem amb granet d’ametlla, sèsam o sucre. Jo n’he fet unes quantes de cada.
  9. Enfornarem a 210º durant 12-14 minuts aproximadament i segons el forn.

Etiquetes:

Publicar un comentari