Magdalenes de poma, nous i ratafia
Feia dies que no preparava magdalenes, i com que m’agrada anar variant i fer probes amb diferents sabors, avui m’he inspirat i les he fet de de poma, nous i ratafia…
Qui vol esmorzar?
Ingredients per a unes 14 magdalenes
125 g d’ou (2 ous grossos)
175 g de sucre
60 ml de llet
190 ml d’oli de girasol
210 g de farina
7 g de llevat químic
1 polsim de sal
1 poma
Ratafia
Nous
Elaboració
- Comencem pelant la poma i tallant-la a dauets petits, la cobrirem amb un bon raig de ratafia i la deixarem macerar 30 minuts.
- En un bol es baten amb un robot els ous i el sucre durant uns 5 minuts a velocitat ràpida.
- Incorporarem la llet i l’oli i ho batrem a velocitat lenta durant uns 2 minuts.
- A continuació barrejarem en un bol tots els ingredients secs, la farina amb el llevat i el polsim de sal.
- Afegirem aquesta barreja als ous batuts amb el sucre, l’oli i la llet també a velocitat lenta, finalment incorporarem la poma i la ratafia i remenarem bé fins que obtinguem una massa homogènia. Després ho batrem a velocitat ràpida durant 2 o 3 minuts.
- Taparem el bol amb un drap i ho guardarem a la nevera fins l’endemà.
- Un cop ho traiem de la nevera, batrem un parell de minuts la massa amb un batedor manual.
- Preescalfarem el forn a 250º durant uns 20 minuts.
- locarem la massa en una màniga pastissera i omplirem els motlles fins ¾ parts de la seva capacitat. Empolsimarem amb unes quantes nous picades.
- Enfornarem a 210º durant 16-18 minuts aproximadament i segons el forn.