Magdalenes de festucs amb vainilla Bourbon
Us he comentat alguna vegada que tinc una llista de receptes pendents bastant llarga, i, que enlloc de reduir-se va creixent?
Per sort, aquests dies de vacances, he aprofitat per fer una recepta d’aquesta llista; les Magdalenes de festucs amb vainilla Bourbon, extreta del llibre del Xavier Barriga. Una menys a la llista!
Si no teniu el llibre, us el recomano, doncs les receptes son molt senzilles, i per ara totes les que he fet, han sortit sempre molt bé.
Ingredients per a unes 12 magdalenes
125 g d’ou
170 g de sucre
50 ml de llet
190 ml d’oli de girasol
210 g de farina de reposteria
7 g de llevat químic
1 pessic de sal
30 g de pasta de festuc crua
50 g de festucs torrats i trossejats
Vainilla Bourbon
Ratlladura de llimona
Elaboració
- Amb un robot de cuina batrem els ous i el sucre durant uns 5 minuts a velocitat ràpida.
- Incorporarem la llet i l’oli i ho batrem a velocitat lenta durant uns 2 minuts.
- A continuació barrejarem en un bol tots els ingredients secs, la farina amb el llevat ,el polsim de sal i la ratlladura de llimona.
- Afegirem aquesta barreja als ous batuts amb el sucre, l’oli i la llet també a velocitat lenta, fins que obtinguem una massa homogènia.
- Després afegirem la pasta de festucs que podeu fer picant-los amb la mà de morter o bé amb un molinet de café; uns quants festus torrats i trossejats i una culleradeta de pasta de vainilla Bourbon. La recepta original és fent servir l’interior d’una beina de vainilla Bourbon, aleshores, l’haureu d’incorporar abans, quan barrejeu els ingredients secs.
- Taparem el bol amb un drap i ho guardarem a la nevera fins l’endemà.
- Un cop ho traiem de la nevera, batrem un parell de minuts la massa amb un batedor manual.
- Preescalfarem el forn a 250º durant uns 20 minuts.
- locarem la massa en una màniga pastissera i omplirem els motlles fins ¾ parts de la seva capacitat. Les decorarem amb uns quants festucs torrats i trossejats.
- Enfornarem a 210º durant 14-16 minuts aproximadament i segons el forn.