Magdalenes integrals amb cereals
Avui us porto una altra varietat de magdalenes del llibre del Xavier Barriga. En aquest cas, la recepta original conté diferents tipus de farina, però al no tenir-les a mà, les he fet íntegrament amb farina integral ecològica.
Surten esponjoses i a més els cereals els hi donen un lleuger sabor torrat boníssim!
Ingredients per a unes 12 magdalenes
125 g d’ou (2 ous grossos)
175 g de sucre morè
60 ml de llet
190 ml d’oli de girasol
210 g de farina integral
7 g de llevat químic
1 polsim de sal
60 g de cereals i llavors (pipes de girasol, de carbassa, llavors de rosella, sèsam..)
Ratlladura de llimona
Elaboració
- En un bol es baten amb un robot els ous i el sucre durant uns 5 minuts a velocitat ràpida.
- Incorporarem la llet i l’oli i ho batrem a velocitat lenta durant uns 2 minuts.
- A continuació barrejarem en un bol tots els ingredients secs, la farina amb el llevat, el polsim de sal, la ratlladura de llimona i els cereals. Reserveu-ne uns quants per decorar les magdalenes!
- Afegirem aquesta barreja als ous batuts amb el sucre, l’oli i la llet també a velocitat lenta, fins que obtinguem una massa homogènia. Després ho batrem a velocitat ràpida durant 2 o 3 minuts.
- Taparem el bol amb un drap i ho guardarem a la nevera fins l’endemà.
- Un cop ho traiem de la nevera, batrem un parell de minuts la massa amb un batedor manual.
- Preescalfarem el forn a 250º durant uns 20 minuts.
- locarem la massa en una màniga pastissera i omplirem els motlles fins ¾ parts de la seva capacitat. Empolsimarem amb quants cereals.
- Enfornarem a 210º durant 16-18 minuts aproximadament i segons el forn.