Magdalenes de xocolata i nous pecanes
Aquestes magdalenes de xocolata i nous pecanes son deliciosament irresistibles!
Revisant el meu repertori de receptes, vaig veure que feia gairebé un any que no publicava una nova recepta de magdalenes; els que em seguiu, ja sabeu que en tinc vàries de publicades i que m’encanta la varietat. Sempre faig servir la mateixa base i vaig canviant algun ingredient i les proporcions.
Aquesta vegada, he subtituït un part de la farina per una mica de cacao pur en pols; i de fruits secs he posat unes nous pecanes que tenia a casa; però si us agraden més les nous habituals a un altre fruit sec, vosaltres mateixos.
El que més m’agrada de fer magdalenes, a part de menjar-me-les, és clar, és l’olor que deixen a tota la casa.
Amb aquestes magdalenes de xocolata i nous pecanes, els que sou adictes a la xocolata tindreu un esmorzar o berenar de vici!
Ingredients per a unes 12 magdalenes
125 g d’ou
175 g de sucre morè
60 ml de llet
190 ml d’oli de girasol
190 g de farina de rebosteria
20 g de cacao pur
7 g de llevat químic
1 pessic de sal
½ culleradeta de canyella en pols
80 g de gotes petites de xocolata
50 g de nous pecanes
Per decorar: gotes de xocolata
Elaboració
- Amb un robot de cuina batrem els ous i el sucre durant uns 5 minuts a velocitat ràpida.
- Incorporarem la llet i l’oli i ho batrem a velocitat lenta durant uns 2 minuts.
- A continuació barrejarem en un bol tots els ingredients secs, la farina amb el llevat, la canyella i el polsim de sal.
- Afegirem aquesta barreja als ous batuts amb el sucre, l’oli i la llet també a velocitat lenta, fins que obtinguem una massa homogènia. Després afegirem les gotes de xocolata i les nous pecanes que haurem picat amb un ganivet i barrejarem durant un parell de minuts.
- Taparem el bol amb un drap i ho guardarem a la nevera fins l’endemà.
- Un cop ho traiem de la nevera, batrem un parell de minuts la massa amb un batedor manual.
- Preescalfarem el forn a 250º durant uns 20 minuts.
- locarem la massa en una màniga pastissera i omplirem els motlles fins ¾ parts de la seva capacitat. Les decorarem amb unes gotes de xocolata.
- Enfornarem a 210º durant 14-16 minuts aproximadament i segons el forn.