Magdalenes
Hola a tothom! Aprofitant que ja tenim el cap de semana a sobre, he pensat en proposar-vos una recepta de magdalenes. Podeu fer la massa avui i enfornar-ho demà al matí, així tindreu magdalanes acabades de fer per esmorzar!
És una recepta extreta del llibre del mestre flequer Xavier Barriga, i us puc assegurar que a part de boníssimes queden perfectes!
Que tingueu un bon cap de setmana!
Ingredients per a unes 12 magdalenes
125 g d’ou (2 ous grossos)
175 g de sucre
60 ml de llet
190 ml d’oli de girasol
210 g de farina
7 g de llevat químic
1 polsim de sal
Canyella en pols
Ratlladura de llimona
Elaboració
- En un bol es baten amb un robot els ous i el sucre durant uns 5 minuts a velocitat ràpida.
- Incorporarem la llet i l’oli i ho batrem a velocitat lenta durant uns 2 minuts.
- A continuació barrejarem en un bol tots els ingredients secs, la farina amb el llevat, el polsim de sal, una culleradeta de canyella en pols i la ratlladura de llimona.
- Afegirem aquesta barreja als ous batuts amb el sucre, l’oli i la llet també a velocitat lenta, fins que obtinguem una massa homogènia. Després ho batrem a velocitat ràpida durant 2 o 3 minuts.
- Taparem el bol amb un drap i ho guardarem a la nevera fins l’endemà.
- Un cop ho traiem de la nevera, batrem un parell de minuts la massa amb un batedor manual.
- Preescalfarem el forn a 250º durant uns 20 minuts.
- locarem la massa en una màniga pastissera i omplirem els motlles fins ¾ parts de la seva capacitat. Empolsimarem amb una mica de sucre.
- Enfornarem a 210º durant 14-16 minuts aproximadament i segons el forn.