Melmelada de tomàquet - Pa amb vi i sucre
He de confessar que no sóc massa aficionada a les melmelades; de sempre que m’ha tirat més el salat que el dolç per esmorzar. Però de tant en tant s’ha de variar, i més quan tinc la sort de tenir tomàquets de collita pròpia. Aquest any, a més, ha sigut un molt bon any pels tomàquets, i a casa n’hem fet conserva per tenir-ne tot l’any. A part de fer conserva de tomàquet natural, sofregit i samfaina, també he fet aquesta melmelada de tomàquet amb clau, i que és ideal per maridar amb una bona fusta de formatges.
melmelada, tomàquet
17500
post-template-default,single,single-post,postid-17500,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Melmelada de tomàquet

He de confessar que no sóc massa aficionada a les melmelades; de sempre que m’ha tirat més el salat que el dolç per esmorzar. Però de tant en tant s’ha de variar, i més quan tinc la sort de tenir tomàquets de collita pròpia. Aquest any, a més, ha sigut un molt bon any pels tomàquets, i a casa n’hem fet conserva per tenir-ne tot l’any.

A part de fer conserva de tomàquet natural, sofregit i samfaina, també he fet aquesta melmelada de tomàquet amb clau, i que és ideal per maridar amb una bona fusta de formatges.

 

Ingredients

1 kg de tomàquets

350 g de sucre

El suc de ½ llimona

2 claus d’olor

Elaboració

  1. Primer de tot rentarem molt bé els tomàquets. Amb un ganivet en farem un tall en forma de creu i els escaldarem en aigua bullent 30 segons.
  2. Un cop escaldats, els posarem en un bol amb gel, els pelarem i en treurem les llavors.
  3. Posarem els tomàquets en un recipient amb el sucre, el suc de la mitja llimona i els claus d’olor, i els deixarem macerar 3 o 4 hores. Jo els vaig posar a macerar un dia a la tarda i els vaig deixar fins l’endemà al matí.
  4. Posarem els tomàquets en una cassola, encendrem el foc i quan arrenquin el bull, els farem coure aproximadament 1 hora. Segons l’aigua que tinguin els tomàquets necessitareu més temps.
  5. Posarem una cassola amb aigua al foc, incorporarem els pots de vidre i les tapes i els esterilitzarem uns 10 o 15 minuts.
  6. Els treurem amb unes pinces i deixarem que s’assequin sobre una reixeta o drap.
  7. Un cop tinguem els pots eixuts, els omplirem amb la melmelada calenta.
  8. Taparem els pots i els tombarem cap per avall fins l’endemà. D’aquesta manera faran el buit i la melmelada se us conservarà uns quants mesos.

 

Etiquetes:

Publicar un comentari